UPDATE. Rețea infracțională extinsă în Radio România? După Georgică Severin, este chemat la audierile din Reșița ale DIICOT managerul Radio România Craiova [VIDEO]

Procurorii DIICOT l-au audiat ieri mai bine de o oră pe președintele director general al Societății Române de Radiodifuziune, Georgică Severin. Acesta a ajuns destul de nervos la Reșița și a încercat să evite jurnaliștii.

La ieșire, la fel de nervos și fără a face declarații, Georgică Severin a petrecut ceva mai mult timp în fața Parchetului, pentru a-și schimba piese din ținută. Și de astă dată, Severin a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor.

După declarațiile lui Severin, procurorii l-au chemat la audieri, de astă dată ca martor, și pe managerul Radio România Craiova, care va apărea chiar azi la Reșița, pentru a da declarații în dosar. Cel mai probabil, se pare că și asupra acestuia Codrin Ștefănescu și Georgică Severin ar fi făcut anumite presiuni ca acelea denunțate de managerul studioului de la Reșița.

Cel mai probabil, ofițerii DGA și procurorii antimafia au dorit să afle de la Georgică Severin cum a fost posibilă angajarea unui jurnalist la Radio România fără concurs și, mai ales, cum a ajuns acesta pe o funcție de conducere la Radio România Reșița. Se pare că președintele SRR ar fi fost înștiințat în scris de toate aceste aspecte, ba chiar și de diverse conotații politice din activitatea unor angajați, iar procurorii sunt curioși de măsurile dispuse de conducerea SRR și dacă regulamentul de ordine interioară și Legea 41 au fost aplicate și respectate.

Georgică Severin a fost senator PSD în două mandate consecutive, din 2008 până în 2016. Nemaifiind ales parlamentar, în 2017 a fost pus de majoritatea PSD-ALDE aflată la putere președinte – director general al SRR.

UPDATE, ora 16.55

A ieșit de la audieri și Alexandru Mogoșeanu, managerul Studioului Teritorial Radio Craiova din cadrul SRR. Tot azi, au fost la audieri, unii cu avocat, cinci angajați ai Studioului Teritorial Radio Reșița, jurnaliști, dar și personal tehnic: Valentina Adam, Ovidiu Babolea, Ada Botezan, Casandra Butean, Cosmin Corocan. Toți aceștia au calitatea de martori.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite