Doar puțin peste 60% dintre dascălii din Caraș-Severin care au susținut concursul de director școlar au luat notă de trecere

 

În Caraș-Severin, 61,11% dintre candidații care au participat la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director sau director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat au obținut cel puțin nota 7, promovând această probă. Județul se situează sub media națională, care este de 68,5%.

 

Proba scrisă din cadrul Concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director sau director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat s-a desfășurat ieri, 15 septembrie, în toate județele țării.

 

În Caraș-Severin sunt vacante 145 de posturi, însă la concurs s-au înscris doar 114 candidați, iar în ziua examenului, la centrul special constituit la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, s-au  prezentat și au susținut proba 108. Dintre aceștia, 66 (61,11%) au reușit să obțină cel puțin nota 7 și să promoveze proba scrisă în această sesiune. Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.

 

Cea mai mare notă obținută a fost 9, iar cea mai mică: 4,8. Dintre candidații care au reușit să promoveze examenul, 18 au luat note între 8 și 9, iar 47, între 7 și 8. Au mai fost 28 de note între 6 și 7 și 13 note între 5 și 6.

 

Cei 42 de candidați care nu au luat notă de trecere pot depune, până mâine inclusiv, contestații. Acestea vor fi soluționate în intervalul 18-20 octombrie, tot pe 20 octombrie urmând să fie afișate rezultatele finale la proba scrisă.

 

La nivel național, au susținut proba scrisă 8.627 de candidați. Dintre aceștia, au promovat 5.676. Potrivit centralizării făcute de Ministerul Educației, județele cu cele mai bune rezultate sunt Cluj (93%), Sălaj (81%) și Mureș (78%). La polul opus se situează județele cu rezultate mai mici sau relativ egale cu 50%: Mehedinți (44%), Călărași (45,1%) și Satu Mare (50,3%).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite