Reșița Locomotives înfruntă campioana. Spectacol de fotbal american în derby-ul CNFA

 

Și a venit ziua derby-ului! După trei victorii consecutive, Reșița Locomotives înfruntă azi campioana en titre, Bucharest Rebels. Meciul este programat pe Stadionul Gloria din Reșița, cu începere de la ora 15.00. Confruntarea a atras atenția prestigioasei asociații American Football International, care va prelua transmisia live a derby-ului din Govândari.

 

Locomotivele din Reșița au prins viteză în această toamnă, după ce au dat de pământ cu adversarele întâlnite până acum în campionat. Un sezon început cu o victorie zdrobitoare în Capitală, 56-0 cu Bucharest Titans, urmată de alte două succese pe propriu teren, 39-2 cu Cluj Crusaders și 36-16 cu Mureș Monsters. Etapa a patra le scoate în cale campioana en titre, Bucharest Rebels. Aceasta este de altfel pe primul loc în acest moment, datorită eficienței ofensive. 154 de puncte au înscris Rebelii, față de cele 136 reușite de Locomotive. Cum ambele echipe sunt deja calificate în play-off, meciul din această după-amiază nu este decisiv, ci mai degrabă un test, după cum a ținut să sublinieze Raul Siladi, președintele-jucător al celor de la Reșița Locomotives.

 

„Primim vizita campionilor, Bucharest Rebels, într-un meci care e important şi nu e important, depinde cum priveşti lucrurile. Noi suntem puţin mai relaxaţi, pentru că ne-am calificat în play-off şi vom juca semifinala pe teren propriu. Meciul cu campionii e un test, mai degrabă, decât un meci decisiv. Ambele echipe sunt ca şi calificate în play-off, iar partidele cele mai importante pentru noi sunt cele din acea fază a competiţiei. Dar, fără discuţie, ne mobilizăm şi vrem să arătăm că putem să jucăm de la egal la egal cu campioana. La începutul sezonului noi ne propuneam doar să jucăm frumos.

Venind şi victoriile, ne dorim să arătăm şi în continuare acelaşi joc bun, dar va fi un meci mult mai greu, asta e clar. Rebels pornesc ca şi favoriţi, deoarece au în componenţă şi jucători care au deja la activ campionate câştigate. Experienţa lor e mult superioară jucătorilor noştri. Fără discuţie, ei sunt favoriţi, iar noi plecăm cu şansa a doua, dar asta nu înseamnă că nu vom juca cât de bine putem. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri la meci, vrem să le oferim spectacol, aşa cum am făcut de fiecare dată. Nu pot să spun cine va câştiga acest meci, dar spectacol cu siguranţă va fi”, a declarat Raul Siladi.

 

 

Înainte de participarea în play-off, Reșița Locomotives mai are de disputat un meci, cu Timișoara 89ers, în deplasare, pe 30 octombrie.

 

Sursa foto interior: americanfootballinternational.com

 

UPDATE

 

Așa cum era de așteptat, s-a impus campioana. Scor final: 6-42.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite