Suntem prezenți și pe

Administrație

Doctorul Cosmin Librimir acuză grave lipsuri la UPU Reșița

Publicat cu

în

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Reșița se confruntă cu mari lipsuri chiar în perioada sărbătorilor, semnalul de alarmă fiind tras tocmai de către unul dintre medicii care activează acolo.

Doctorul Cosmin Librimir semnala zilele trecute pe Facebook că la UPU în această perioadă este defectă sterilizarea și că medicii de la Urgențe trebuie să se descurce în evaluarea diagnosticelor fără sprijinul imagisticii medicale, căci, probabil din cauza sărbătorilor, la Secția de Radiologie nu este medic de gardă care să poată interpreta imagistica generată bolnavilor.

Nu este pentru prima oară când medicul Librimir semnalează minusurile din Spitalul Județean Reșița, deși actualul manager Waldemar Murgu (foto) a refuzat mereu să le comenteze, iar în ultima perioadă a rărit și conferințele de presă. Tot medicul Librimir se plângea de lipsa unei uși la UPU, ceea ce face ca cei ce așteaptă pe hol să tragă un frig serios, iar personalul medical să fie supus unor șocuri termice, căci în UPU e cald, iar când ies pe holuri temperaturile sunt mult mai joase, ceea ce, spune el, ar duce la îmbolnăvirea acestora.

Atât managementul Spitalului Județean, cât și cel al Consiliului Județean, atunci când se pune acestă problemă, ascund răspunsurile în spatele semnării contractului de modernizare a Unității de Primiri Urgențe cu fonduri europene, dar modernizarea este doar la stadiul semnării contractului, așa că va mai trece ceva timp până noul UPU modernizat va fi și dat în folosință.

Concurs blocat în mod repetat

Din păcate, acestea nu sunt singurele acuze care se aduc actualului management al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Colegiul Farmaciștilor Caraș-Severin acuzând și el că managerul blochează repetat concursul de ocupare a unui post de farmacist la Farmacia Spitalului, pentru că, spun reprezentanții Colegiului, un astfel de concurs nu poate fi trucat: „având în vedere că infrastructura a fost foarte bine organizată din partea noastră, din partea Colegiului Farmaciștilor – având în vedere că avem profesori universitari deosebiți de la Timișoara -, ne-au boicotat tot timpul și ne-au arătat ostilitate, să nu zicem altceva pentru că ei de fapt, ca niște mafioți, voiau să își impună niște oameni și noi nu am fost de acord, mai ales eu ca și președinte al Colegiului Farmaciștilor, să cădem la așa numita înțelegere”, explica Pavel Roșca în urmă cu câteva luni.

Iar concursul de ocupare a postului a fost anulat chiar de două ori la Spitalul din Reșița și o dată la cel din Caransebeș. Pavel Roșca, președintele Colegiului Farmaciștilor, consideră că funcționarii Consiliului Județean sunt corupți și nu și-au dorit ca acest examen să aibă o finalitate legală, fiind boicotat prin lipsa reprezentantului său. „De ce? Pentru că președintele Colegiului Farmaciștilor s-a asigurat – prin reprezentanții săi în comisia de examen – ca acest examen să se desfășoare foarte corect și legal. Probabil le-a fost teamă de treaba aceasta, l-au boicotat și este a doua boicotare, ceea ce ne pune pe gânduri și consider că este un caz de maximă situație de penibilitate”, declara Pavel Roșca după cel de-al doilea concurs anulat de șefii din Consiliul Județean.

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație16 minute în urmă

Concurs de oferte pentru o investiție de 22,5 milioane de lei

Justiție4 ore în urmă

DEZVĂLUIRI. Fost director al Combinatului din Reșița, dovedit „unul dintre cei mai mari criminali ai regimului comunist”!

Administrație13 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație15 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social21 de ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitateo zi în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrațieo zi în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitate2 zile în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătate2 zile în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Cele mai citite