UPDATE. 18 persoane sinistrate din 1 ianuarie 2020, ajutate de Primăria Reșița. Oamenii refuză mutarea provizorie!

Cinci familii din Doman, ale căror locuințe au fost puternic afectate de un incendiu produs la începutul acestui nou an, au fost mutate provizoriu într-un alt imobil pus la dispoziție de către Primăria Reșița. Totodată, în aceste zile municipalitatea le asigură o masă caldă celor 18 persoane afectate.

Imobilul în care a avut loc incendiul aparține Primăriei Reșița și are cinci apartamente: trei au fost achiziționate de către chiriași, iar celelalte două erau ocupate în continuare prin contract de închiriere.

„Primăria Municipiului Reșița vine în ajutorul celor 18 persoane care domiciliază în imobilul afectat de incendiu, punându-le la dispoziție un alt adăpost. Totodată, municipalitatea le asigură o masă caldă în aceste zile. În perioada imediat următoare vor fi evaluate pagubele materiale, se vor face anchete sociale și se va întruni Comitetul Local pentru Situații de Urgență în cadrul căruia se va stabili cuantumul ajutorului care va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de săptămâna viitoare”, transmite Compartimentul Comunicare, Relații cu Presa și Evenimente Publice din cadrul Primăriei Reșița.

La incendiul de la imobilul din Doman flăcările ar fi pornit de la un scurtcircuit electric produs la un frigider. Din fericire, nu au existat victime, însă acoperișul a fost distrus, iar o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați din cele cinci locuințe a fost afectată de incendiu, potrivit pompierilor militari.

UPDATE, ora 20.55

Persoane care cunosc situația celor afectați de incendiu ne-au contactat seara aceasta pentru a preciza că aceștia au ales să nu se mute din locuințele incendiate!

„Într-adevăr, Primăria le-a pus la dispoziție o locuință de două camere cu 10 paturi, dar oamenii nu aveau cum să își lase gospodăriile. Toți locuiesc în blocul afectat, cu excepția unei familii cu un copil de 5 ani. Aceștia nu mai puteau locui deoarece este tot distrus la mansarda unde locuiau. Momentan stau la o rudă”, ne-a detaliat Angela Silviu Șerban.

Cam același lucru l-am aflat și de la Ciprian Trif: „Eu sunt fiul uneia dintre familiile care locuiesc în acea clădire. Da, Primăria a oferit, din ce am înțeles de la părinții mei, dar oamenii nu s-au mutat. Niciun locatar nu a părăsit acele locuințe, oamenii supraviețuiesc acolo, în acele condiții, deocamdată. Nu s-au mutat pentru că au bunuri în locuințe și animale care trebuie îngrijite. Nu puteau să plece și să le lase nesupravegheate. Una din familii este compusă dintr-o femeie singură, bolnavă, care nu poate avea serviciu din cauza problemelor de sănătate și are 6 copii, din care unul e major. În altă familie este o bătrână imobilizată, iar eu am un frate care are nevoie de îngrijiri speciale deoarece are HIV”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite