UPDATE. Doi fraţi de 3 şi 5 ani, dați dispăruți. În misiunea de căutare sunt angrenate forțe impresionante: peste 350 de persoane, câini polițiști și un elicopter

 

Florin și Maria Frățilă, doi fraţi de 5, respectiv 3 ani, care au plecat aseară de acasă şi nu au mai revenit la domiciliul lor din satul Globurău, comuna Mehadia, sunt căutaţi, la această oră, de poliţişti, jandarmi, pădurari, salvamoniști şi localnici.

 

Secția 4 Poliție Rurală Mehadia a fost sesizată imediat după miezul nopții că în cursul serii, în jurul orei 20.00, doi frați, Florin Gheroghe Frățilă, de 5 ani, și Maria Magdalena Frățilă, de 3 ani, au plecat de acasă și sunt de negăsit. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin (IPJ), Alina Boeru, căutările au demarat imediat după primirea sesizării, la fața locului fiind direcționați peste 50 de polițiști, cu mijloacele tehnice din dotare și câini de serviciu, jandarmi, pompieri, o echipă salvamont, pădurari și localnici. Pe parcursul nopții, forțele de intervenție au fost suplimentate și căutările au fost extinse în localitățile învecinate, în împrejurimi și în pădurile din zonă. De asemenea, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului General de Aviație (IGAV), care a dirijat în zonă un elicopter cu cameră de termoviziune.

 

„Din această dimineață, de la ora 05.00, un elicopter IGAV cu un echipaj la bord survolează întreaga zonă împădurită din proximitatea localității de dispariție. Căutările minorilor s-au desfășurat fără întrerupere de la momentul sesizării, iar în acest moment, peste 250 de forțe, suplimentar față de cele angrenate pe timpul nopții, au împânzit întreaga zonă de căutare. Este vorba despre aproape 100 de polițiști din structura aparatului județean al Inspectoratului, Polițiilor Municipale Reșița și Caransebeș și Poliției Stațiunii Băile Herculane, 20 de jandarmi, inclusiv jandarmi montani de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Caraș-Severin, 41 de pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Semenic, opt specialiști Salvamont, voluntari, pădurari și localnici care cunosc foarte bine zona, împărțiți în echipe. La fața locului se acționează în continuare cu cei doi câini de prelucrare urme de miros uman ai IPJ Caraș-Severin, urmând să fie adus un al treilea câine antrenat în misiuni de căutare-salvare aparținând Serviciului Salvamont Caraș-Severin. Se depun toate eforturile instituționale pentru ca cei doi minori să fie găsiți cât mai repede și aduși în siguranță”, transmite purtărorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Cei care pot furniza informații cu privire la cei doi minori dispăruți sunt rugați să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze gratuit numărul unic de urgență 112.

 

UPDATE, ora 15.08

 

Copiii au fost găsiți în urmă cu puțin timp, la o distanță de aproximativ 8 kilometri față de domiciliu. Un participant la trafic i-a văzut pe marginea DN 6, în apropierea localității Plugova și a sunat la 112. Imediat, la fața locului s-au deplasat o echipă de polițiști care i-a preluat pe minori.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available