Adoptă un salon! Este nevoie de bani, materiale și forță de muncă pentru renovarea Staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița

 

Cărășenii care doresc să contribuie la renovarea și igienizarea secțiilor din incinta Staționarului 3 al Spitalului Județean de Urgență Reșița sunt așteptați să se alăture campaniei „Adoptă un salon”. Lucrările au demarat luni, 31 mai, cu ajutorul a zeci de voluntari din întreg județul.

 

Imaginile cu saloane și grupuri sanitare murdare și deteriorate care au fost surprinse în Staționarul 3 al Spitalului Județean de Urgență din Reșița au șocat, la sfârșitul anului trecut, o țară întreagă. Acum, comunitatea locală s-a mobilizat pentru a igieniza în cel mai scurt timp clădirea astfel încât pacienții care sunt tratați aici să beneficieze de condiții decente.

 

În aceste zile se lucrează la etajul al doilea al imobilului, printre cei care au „adoptat” saloane numărându-se jandarmi, pompieri, cadre medicale, membri ai unor asociații caritabile și ai unor culte religioase, muncitori de la Primăria Reșița, dar și de la firme private din județ, oameni de bine din Reșița, Bocșa, Oravița, Anina, Bozovici, Greoni, Măureni sau Marga. „Sunt mulțumită și fericită că am început în forță, dar fac un apel către primarii din județ, către toți cei care au posibilitatea să ajute cu bani, cu materiale sau cu forță de muncă să o facă. Este timpul să înțelegem că acest spital nu este al meu, este al tuturor, iar efortul depus chiar merită pentru că este vorba despre sănătatea noastră, a tuturor”, transmite Liliana Gherle, cea care, alături de directorul medical al spitalului, Emil Bunda, a inițiat această campanie.

 

În total, vor fi reabilitate 22 de saloane, șase grupuri sanitare, precum și spațiile comune. De asemenea, se intenționează dotarea tuturor saloanelor cu linoleum antibacterian, însă pentru achiziționarea acestuia este necesară o sumă mare de bani. Potrivit Lilianei Gherle, este vorba despre peste 200.000 de lei, cei care doresc să contribuie putând să o facă donând în contul Asociației Cultură și Fapte Bune, deschis la Banca Transilvania: RO27BTRLRONCRT0534555501.

 

„Acum se lucrează și la instalația de oxigen a Staționarului 3, pentru care Consiliul Județean a dat bani, iar pentru lucrările de igienizare, vopsire, zugrăvire care sunt în desfășurare contribuim cu toții din donații, sponsorizări și prin muncă voluntară. Aceste lucrări sunt necesare pentru că acolo nu s-a mai investit de aproape 30 de ani, dar este foarte greu să le faci când ai pacienți internați. Acesta este și motivul pentru care am început abia acum, când numărul pacienților a scăzut foarte mult”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Alina Stancovici. În momentul de față, la Staționarul 3 mai sunt internați doar 13 pacienți cu COVID-19, care ocupă saloanele de la primul etaj.

 

Sursă foto: FB Gherle Flisc Lili

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available