UPDATE. Doi pentru o funcție de președinte. „Au drept de vot cei aproximativ 250 de membri ai filialei cu cotizația la zi”

 

În filialele locale USR-PLUS din Caraș-Severin au loc în aceste zile alegeri interne, în perspectiva conferinței județene a partidului din 26-27 iunie și a congresului din 2 octombrie.

 

Pentru funcția de președinte al Filialei Reșița a Uniunii Salvați România – aceasta fiind titulatura corectă a partidului după fuziunea prin absorbție dintre USR și PLUS, precizare făcută de Andrei Plujar, copreședinte interimar al Filialei județene Caraș-Severin – au fost depuse două candidaturi. Este vorba despre Lucian Dragan Cocar (37 de ani), din partea USR, și Aurel Pinoșanu (50 de ani), de la PLUS, se arată într-un comunicat de presă semnat de Plujar.

 

Despre Cocar (foto stânga) ni se spune că a studiat Relații Economice Internaționale la Universitatea de Vest Timișoara și că și-a luat masteratul în Managementul și Marketingul Afacerilor. Din anul 2007 lucrează în cadrul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, „ocupându-se de activitatea Fondului în județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, contribuind la implementarea a sute de proiecte prin Fonduri Europene”, subliniază liderul USR CS. De partea cealaltă, Pinoșanu (foto dreapta) este de profesie inginer, cu diplomă de „Eftimie Murgu” Reșița, și are o experiență de 24 ani în cadrul UCMR.

 

Alegerile pentru conducerea organizației reșițene a USR vor avea loc sâmbătă, 12 iunie, între orele 10.00 și 20.00, la sediul filialei situat pe Bd. Revoluția din Decembrie. „Au drept de vot cei aproximativ 250 de membri ai filialei cu cotizația la zi”, ne-a declarat Andrei Plujar. Care mai spune că în aceste zile sunt programate, de fapt, alegeri în toate cele 63 de filiale locale din județ, prilej cu care vor fi stabiliți delegații, 190, ce vor participa la conferința județeană din 26-27 iunie. Acolo unde, adăugăm noi, mai mult ca sigur că Andrei Plujar va fi reales președinte al USR Caraș-Severin. Principalul său atu fiind funcția de subprefect pe care o ocupă din martie 2021, și nicidecum eșecul înregistrat în Caraș-Severin de Plujar și USR-PLUS la alegerile locale (pentru Consiliul Județean) și parlamentare, din septembrie și, respectiv, decembrie 2020.

 

UPDATE, 13 iunie, ora 22.40

Alegeri amânate!

Scrutinul intern din cadrul USR Reșița, programat pentru data de 12 iunie, nu s-a putut ține, ne-a comunicat în această seară Andrei Plujar: „Alegerile pentru organele de conducere și control care urmau să aibă loc la USR Reșița sâmbătă, 12 iunie, au fost amânate din cauza lipsei Registrului Electoral Județean care este verificat dar încă nu este finalizat de către forurile centrale ale USR. Când acesta va fi organizat vom reconvoca alegerile în filiala USR Reșița.”

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite