Doi polițiști aflați în timpul liber au salvat de flăcări o gospodărie din Târnova și pe proprietara acesteia

 

Evenimentul a avut loc ieri după-amiază, în jurul orei 17.00. Din fericire, datorită intervenției prompte a celor doi polițiști și a vecinilor, incendiul s-a soldat doar cu pagube materiale minore.  

 

Cei doi polițiști erau în timpul liber, într-o vizită în comuna Târnova, când au observat că în curtea unei case din apropiere se manifesta un incendiu puternic, flăcările întețindu-se rapid spre casele învecinate.

 

„Când au văzut flăcările, colegii noștri, Ionică și Laurențiu, nu au stat pe gânduri și au intervenit imediat. Ionică a intrat în curtea casei, iar la câțiva metri de foc a găsit-o pe propietară, o femeie de 87 de ani. Nepoata sa încerca să o ajute să ajungă mai repede departe de foc. Femeia avea nevoie de cârje pentru a se deplasa și părea destul de speriată. Imediat, colegul nostru a îndepărtat-o de foc și a dus-o într-un loc sigur, în timp ce Laurențiu și câțiva vecini din sat au început să stingă focul pentru a nu se extinde la casele celelalte, până la sosirea pompierilor”, relatează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Caraș-Severin. Incendiul a fost lichidat în scurt timp, nimeni nu a fost rănit, iar pagubele au fost relativ minore, arzând o anexă din curtea femeii.

 

 

Unul dintre polițiștii care au intervenit activează la Postul de Poliție Vrani, iar celălalt, în cadrul Biroului de Pregătire Profesională din cadrul IPJ Caraș-Severin. „Ionică este ajutor de șef de post la Postul de Poliție Vrani, un polițist tânăr, încadrat de câteva luni, dar care a dovedit ieri că are calitățile umane necesare pentru a face cinste acestei meserii. Laurențiu este unul dintre cei care se ocupă ca polițiștii Inspectoratului să fie bine pregătiți profesional și să intervină în misiuni prin servicii polițienești de calitate. Acesta face parte din cadrul Biroului de Pregătire Profesională și are o experiență ca polițist de peste 17 ani”, precizează reprezentanții IPJ, care au numai cuvinte de laudă pentru colegii lor: „Astfel de oameni, dincolo de faptul că sunt polițiști, sunt exemple pozitive de care societatea are nevoie pentru a contribui la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite