În căutarea migranților ilegali. Acțiune a polițiștilor și jandarmilor pe DN 6, în zona municipiului Caransebeș și a stațiunii Băile Herculane

 

Reprezentanții structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din Caraș-Severin, cu atribuții în domeniul prevenirii, combaterii și descurajării migrației ilegale, au desfășurat ieri, 20 iulie, între orele 20.00 – 23.00, o acțiune cu efective mărite, în sistem integrat, pe DN 6, în zona municipiului Caransebeș și a stațiunii Băile Herculane.

 

Timp de trei ore, oamenii legii au efectuat verificări atât în trafic, pe Drumul Național 6 – 118 autovehicule de tip tir, camionete, mijloace de transport în comun, ride-sharing, dintre acestea 77 de transport marfă și 41 de transport persoane – cât și în parcări piețe, gări, autogări, moteluri, pensiuni, precum și la cinci societăți comerciale care au angajați cetățeni străini, în zona Caransebeș – Băile Herculane. Scopul acțiunii a fost acela de a preveni și a combate migrația ilegală și traficul de persoane.

 

„În cadrul celor 13 acțiuni și controale au fost identificate și verificate 63 de persoane străine, aflate în tranzit sau care aveau drept de ședere pe teritoriul României, și a fost aplicată, de către polițiști ai Biroului pentru Imigrări, o sancțiune contravențională cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor OUG 194 din 2002 privind regimul străinilor în România”, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

La activități au participat polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean – Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliția Municipiului Caransebeș și Poliția Stațiunii Băile Herculane, polițiști de la Serviciul Județean de Poliție Transporturi și Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, polițiști de frontieră, polițiști de la Biroul pentru Imigrări și jandarmi. În cadrul acțiunilor au fost folosiți câini de serviciu, specializați în detectarea substanțelor psihoactive și sonde de detecție din dotarea Poliției de Frontieră.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite