Dotări în valoare de 120.000 de euro pentru pompierii din Caraș-Severin [FOTO]

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” a primit un container pentru suport logistic dotat cu corturi și generatoare, dar și accesorii pentru salvare și barcă gonflabilă. Containerul va fi utilizat în cazul intervențiilor de lungă durată care necesită prezența salvatorilor în teren timp de mai multe zile.

Containerul intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” a fost achiziționat din fonduri europene, în cadrul proiectului „Rețea comună durabilă pentru situațiile de urgență din Banat” derulat de Consiliul Județean Caraș-Severin. Acesta dispune de o serie de facilități menite să le facă viața mai ușoară pompierilor aflați în misiuni de lungă durată, de genul celor pentru stingerea incendiilor de pădure din Munții Domogled.

„Containerul conține o serie de elemente necesare organizării și desfășurării în bune condiții a intervențiilor de lungă durată pentru limitarea și înlăturarea efectelor situațiilor de urgență. Este vorba despre un cort de comunicații, două corturi pentru dușuri și un cort cu destinație multiplă care, în funcție de necesitățile de la fața locului, poate fi utilizat ca și cort de comandă, pentru cazarea personalului, pentru servirea mesei, pentru depozitarea bunurilor și a mijloacelor de intervenție sau ca punct medical. De asemenea, corturile sunt prevăzute cu sistem de iluminat, sistem de climatizare, seturi pliabile de mese și scaune, iar cortul pentru dușuri dispune suplimentar de un încălzitor instant pentru apă care funcționează pe motorină. Corturile pot fi montate în câteva minute pe orice tip de teren grație structurii pneumatice”, informează reprezentanții ISU „Semenic”. Aceștia mai precizează că, datorită faptului că elementele care îl compun sunt de dimensiuni și greutate reduse, containerul poate fi transportat cu vehicule de teren sau chiar de către personalul de intervenție fiind, astfel, utilizabil și în medii greu accesibile.

Pe lângă corturi, containerul mai are trei generatoare, accesorii pentru salvare (cordițe, carabiniere, etc), o barcă gonflabilă pentru intervenții de salvare pe gheață, precum și platforme plutitoare gonflabile pentru salvarea sau transportul persoanelor și bunurilor pe suprafețe instabile precum apa, gheața, terenuri mlăștinoase sau nisipoase.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available