După aproape opt ore de dezbateri aprinse!… Rezultat-surpriză la votarea vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin

La capătul unei ședințe întinse pe durata a mai bine de șapte ore, plenul Consiliului Județean Caraș-Severin a votat azi propunerea liberalilor privind desemnarea lui Marius Isac în funcția de vicepreședinte al instituției, rămasă vacantă după decesul lui Dan Stan.

53 de puncte s-au aflat azi pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean, care avea să fie suplimentată cu încă cinci, la propunerea președintelui Romeo Dunca. Unul dintre acestea fiind proiectul de hotărâre privind votarea lui Marius Isac în funcția de vicepreședinte CJ.

Opoziția social-democrată, formată din reprezentanții PSD și PRO România, și-a jucat bine rolul de Gică Contra. Ioan Crina, Gabriela Stuparu și Flavius Nedelcea au făcut exact ce n-au făcut liberalii în timpul administrației Hurduzeu: să ceară permanent explicații conducerii CJ pe marginea proiectelor de hotărâre propuse plenului, dar și despre activitatea executivului. S-a jucat și mult teatru, evident, pentru că la noi altfel nu se poate.

Comportându-se mai degrabă ca un tehnocrat decât ca un om politic, Romeo Dunca nu a vrut să lase nelămurită nicio problemă ridicată de așa-zișii adversari doctrinari. A făcut-o personal, l-a lăsat și pe secretarul județului Darian Ciobanu să intervină pe chestiuni juridice, ba chiar a apelat (telefonic) și la… Nelu Popa, când Dunca a simțit că primarul Reșiței este cel mai potrivit să explice plenului CJ rolul fiecărui partener instituțional implicat în proiectul referitor la domeniul schiabil Semenic-Văliug. Popa și-a făcut chiar apariția în sala de ședințe, pentru a-i putea confrunta „face to face” pe cei ce nu înțelegeau de ce este, și trebuie să fie în continuare, Municipiul Reșița locomotiva acestui proiect.

Spre finalul ședinței a fost stabilit și viitorul vicepreședinte al Consiliului Județean, funcție rămasă vacantă după dispariția fulgerătoare a celui care a fost Dan Stan. A existat o singură propunere, aceea a liberalilor: Marius Isac. S-a votat secret, însă, după ședința de ieri a Biroului Permanent Județean al PNL, era evident că cei 16 consilieri județeni liberali (plus președintele Dunca) vor acționa azi la unison. Nu știm dacă chiar au făcut-o, cert e că, în mod surprinzător, Isac a obținut nu 17, ci 21 de voturi pentru. Ceea ce înseamnă că a primit cel puțin 4 voturi favorabile dinspre PSD, PRO România și/sau PMP.

Începută la ora 10, după șapte ore și jumătate ședința încă nu este gata.Asupra celor mai discutate și fierbinți puncte din ședința de azi vom reveni în zilele următoare.

UPDATE, ora 18.15

Transmisiunea live a ședinței, pe pagina de Facebook a CJ, ne-a jucat feste. Suntem informați că pentru funcția de vicepreședinte a candidat și Gabriela Stuparu (PSD), la propunerea lui Ioan Crina. Aceasta a obținut 7 voturi pentru, ceea ce ar putea însemna că în favoarea ei au votat toți consilierii PSD și PRO România. Astfel că pentru Isac e foarte posibil să fi votat liberalii și pemepiștii.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite