Două drumuri, un pod, o petiție. Și 350.000 de lei de la Consiliul Județean

Consiliul Județean Caraș-Severin a alocat 350.000 de lei pentru intervenții de primă urgență pe tronsoanele de drumuri județene afectate de inundațiile din perioada 18-20 iunie. În baza evaluărilor făcute în teren de comisiile mixte constituite la nivelul Instituției Prefectului, vor fi solicitate și sume suplimentare de la Guvern pentru reabilitarea acestor  drumuri.

Drumul Județean 587 Delinești-Ohabița-Rugi-Păltiniș și Drumul Județean 582 la intrarea în Slatina Timiș au fost cel mai grav afectate de inundațiile ce s-au abătut în partea de nord-est a județului Caraș-Severin. Între Delinești și Ohabița, porțiuni mari de drum au fost rupte de viitură, iar la Slatina Timiș, puhoaiele râului Timiș au afectat structura de rezistență a podului de la intrarea în localitate.

Un pod își așteaptă expertiza

„Era nevoie de intervenții pe aceste drumuri, pentru că anumite sectoare au fost impracticabile. Imediat ce vremea a permis, s-a intervenit pe DJ 587 între Delinești și Ohabița pentru a redeschide circulația. La Slatina Timiș, circulația pe pod este oprită, se merge pe o rută alternativă. Direcția de Drumuri Județene a comandat o expertiză. Dacă expertiza spune că podul nu poate fi consolidat și că trebuie construit unul nou, va fi nevoie de o soluție provizorie. Vom vedea care va fi soluția propusă”, a declarat președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, la finalul ședinței în care s-a aprobat alocarea sumei de 350.000 de lei pentru intervenții de primă urgență în vederea înlăturării efectelor calamităților.

Consiliul Județean așteaptă bani și de la Guvern pentru acoperirea pagubelor produse de inundații. „În această perioadă se efectuează vizite în teren din partea comisiilor mixte întocmite prin ordin al prefectului. Pe măsură ce vor fi întocmite procesele verbale în fiecare localitate unde au fost pagube, ele vor fi centralizate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care, într-o ședință ulterioară, va aproba suma totală, iar această sumă va fi transmisă Guvernului României pentru a putea primi bani toate UAT-urile care au avut de suferit în urma inundațiilor. În fiecare an s-au primit astfel de sume de bani, dar, până atunci, existând aceste probleme la nivelul drumurilor județene, fiind vorba despre drumuri blocate, a fost nevoie de o intervenție rapidă și am făcut această rectificare bugetară”, a precizat Hurduzeu.

Există și o petiție pentru DJ 587

Puțini știu că, în data de 22 iunie 2020, a fost inițiată o petiție online intitulată „Reabilitarea/ Asfaltarea DJ 587 între Delinești – Ohabița – Rugi – Păltiniș”. Autoarea petiției, Adelina Andraș, semnalează public următoarele: „În urma viiturii ce a avut loc în data de 18-19.06.2020, satele din Comuna Păltiniș au fost afectate, dar cel mai afectat a fost drumul DJ 587. Corpul de drum a fost distrus de viituri pe o porțiune de 1 kilometru înainte de intrarea în satul Delinești (aveți o imagine mai sus cum arată în momentul actual o parte din drum). Sunt persoane în aceste sate care depind de acest drum, deși locuiesc la țară. Așa că vă rog să semnați această petiție, poate ne ia și pe noi cineva în seamă”. Petiția a fost semnată până azi-dimineață de 106 persoane.

Surse foto: petitieonline.com și FB Satul Delinești

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available