Două noi cazuri COVID-19 la Spitalul Județean de Urgență Reșița

După 5 zile în care în Caraș-Severin nu a mai fost raportat niciun caz nou de infectare cu coronavirus, astăzi, 13 mai, DSP informează că bilanțul total a ajuns la 110, după ce alte două persoane au fost diagnosticate cu COVID-19.

Cele două persoane confirmate în ultimele 24 de ore au fost internate la Spitalul Județean de Urgență Reșița, în Secția de Boli Infecțioase, unde se mai află, în momentul de față, încă 9 pacienți cu COVID-19. Alte 11 persoane din Caraș-Severin infectate cu coronavirus sunt tratate la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, iar două, în unități medicale din alte județe.

În ultimele 24 de ore, un singur cărășean diagnosticat cu COVID-19 a beneficiat de externare după ce a fost declarat vindecat. Acesta fusese internat în spitalul din Caransebeș. În total, până acum, 79 de cărășeni au reușit să câștige lupta cu coronavirusul. Alte 7 persoane confirmate pozitiv au decedat, dintre care una din cauze noncovid.

DSP Caraș-Severin mai informează că numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a scăzut la 157, după ce 16 tocmai au ieșit din izolare. A crescut, în schimb, de la 292 la 304, numărul celor aflați în carantină instituționalizată.

La nivel național, numărul cazurilor confirmate a trecut de 16.000, iar cel al persoanelor infectate cu coronavirus care au decedat a depășit pragul de 1.000. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, „până astăzi, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.016 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat”.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite