Suntem prezenți și pe

Business

Măștile de protecție pentru spitalele din Caraș-Severin vin din nordul țării [FOTO+VIDEO]

Publicat cu

în

În aceste vremuri de criză, marile fabrici de textile au simțit oportunitatea momentului și au schimbat liniile de producție, de la producția tradițională de textile la producția de materiale sanitare de protecție pentru cadrele medicale. O astfel de firmă din Maramureș a găsit în Caraș-Severin o piață de desfacere perfectă. 

Membră a grupului Taparo, compania Techtext din orașul Târgu Lăpuș, județul Maramureș, a pus în funcţiune mai multe linii tehnologice automatizate pentru producţia de măşti chirurgicale, activitatea desfăşurându-se în patru schimburi pentru o producţie de 300.000 de bucăţi pe zi, transmite compania.

Fabrica a fost utilată şi cu o linie de producţie de măşti FFP2, care au o clasă superioară de protecţie. De asemenea, printr-o altă companie din cadrul grupului sunt produse zilnic câte 4.000 de combinezoane, halate, bonete, botoşi, dar şi lenjerie de pat, capacitatea fiecărei linii de produs urmând să crească cu 25%.

PRODUCȚIE MĂȘTI DE PROTECȚIE

Primele măști de protecție produse în România au plecat la Suceava!Compania TECHTEX, din cadrul Grupului TAPARO, a început producția de măști de protecție certificate de Agenția Națională a Medicamentului. Instalarea primei linii tehnologice a avut loc duminică după-amiază, după ce au sosit echipamentele. Imediat s-au făcut probele tehnologice, apoi s-au instruit primii oameni din cele 4 schimburi de lucru, precum și cei care vor asigura mentenanța utilajelor. Producția se realizează într-un spațiu amenajat special în acest sens, iar personalul este verificat cu termo – scannere la intrarea în fabrică și este echipat corespunzător. Ing. Ioan Filip, administrator TAPARO: „Primele măști de protecție pe care le-am produs le-am trimis la Suceava, pentru că acolo este cea mai mare nevoie, la acest moment. Avem o cerere foarte mare și o presiune uriașă, de aceea suntem zi și noapte în fabrică. Facem toate reglajele, creștem producția treptat, pentru ca linia tehnologică să facă față cu brio solicitării. Estimăm ca, în a doua parte a săptămânii, să putem lucra la capacitatea maximă a primei linii de producție, adică 150.000 de măști de protecție/zi.”Grupul TAPARO a cumpărat deja încă două linii tehnologice automatizate pentru producția de măști de protecție, care sunt pregătite chiar acum pentru expediere. Acestea vor ajunge la fabrică la data de 7 aprilie. Ec. Mihai Filip, director vânzări TAPARO: „Echipele de lucru sunt pregătite pentru instalarea noilor echipamente și, după ce le vor regla și programa conform instrucțiunilor producătorilor, vom extinde capacitatea de producție a companiei pentru a răspunde cât mai repede nevoii din România.”Următoarea investiție a Grupului TAPARO este pentru producția măștilor FFP2 (clasă superioară de protecție) și FFP3 (cel mai înalt nivel de protecție), care vor fi realizate special pentru cadrele medicale din prima linie, persoane care intră în contact direct cu bolnavii covid-19. Această linie tehnologică este deja comandată și va pleca spre fabrica TECHTEX la data de 15 aprilie, urmând a intra în producție în a doua parte a lunii. Vor urma, de asemenea, și alte etape de extindere a producției. Momentan, compania realizează și circa 1.000 de combinezoane de protecție/zi, dar intenționează să producă bonete, lenjerii de unică folosință, scutece, șervețele umede. Planul Grupului TAPARO este să extindă producția de măști de protecție la circa 10 milioane/lună. #mastideprotectie #productie #Romania

Publicată de Taparo pe Marţi, 31 martie 2020

„În acest moment, compania Techtex este singurul producător de materiale ţesut (TNT) de la noi din ţară şi poate asigura cantitatea necesară pentru producţia a două dintre cele trei straturi ale măştilor chirurgicale, dar şi pentru combinezoane, halate, bonete şi lenjerii de pat de unică folosinţă precum şi livrarea acestora către românii aflaţi în prima linie în lupta împotriva COVID-19″, se arată în comunicat al companiei care transmite că are comenzi și de la spitalele din Caraș-Severin.

Peste un milion de măşti chirurgicale, dar şi combinezoane, halate şi bonete au ajuns în spitale din capitală și din 19 judeţe. De asemenea, se fac livrări de echipamente de protecţie către Poliţia Română, Jandarmeria Română, TAROM, dar şi către farmacii, bănci şi unităţi militare.

Cu avizul Ministerului Sănătății

Potrivit reprezentanţilor companiei, toate echipamentele de protecţie sunt înregistrate şi avizate de Ministerul Sănătăţii.

„Măştile chirurgicale produse asigură o eficienţă de filtrare bacteriană de 98%. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, prin Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, dar şi de Ministerul Apărării Naţionale. Şi echipamentele de protecţie realizate din material impermeabil, respectiv combinezonul, halatul, capelina, protecţia pentru încălţăminte (botoşii), toate de unică folosinţă, au fost trimise spre testare şi autorizare către Ministerul Apărării Naţionale, prin Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. În urma procedurilor şi în baza analizelor efectuate, s-a stabilit că produsele noastre sunt realizate conform standardelor şi specificaţiilor aplicabile, cu respectarea regulamentelor europene”, a declarat preşedintele firmei Taparo, Ioan Filip.

Măştile chirurgicale produse în luna aprilie au fost distribuite în special către spitale, foarte multe comenzi fiind făcute prin intermediul asociaţiilor şi fundaţiilor umanitare. Conform aceleiaşi surse, se livrează continuu către spitale din judeţele Maramureş, Bihor, Mureş, Sălaj, Cluj, Alba, Botoşani, Suceava, Caraş-Severin, Dolj, Ialomiţa, Teleorman, Prahova, Constanţa şi din Bucureşti.

Administraţia companiei a mai menţionat că în fiecare zi sunt realizate circa 30.000 de halate, 10.000 de combinezoane, câte 10.000 de capeline şi botoşi, dar şi 2.000 de lenjerii de pat.

Aceste echipamente de protecţie sunt distribuite primordial către spitalele din țară.

 

 

Facebook Comments

Cele mai citite