Suntem prezenți și pe

Sport

UPDATE. CSM Reșița, obiectiv îndeplinit în Liga 2 la fotbal! Retrogradare imposibilă!

Publicat cu

pe

Președinții cluburilor de fotbal din Liga 2 au stabilit azi modul de încheiere a sezonului. Concluzia? CSM Reșița are loc garantat și în ediția viitoare a campionatului ligii secunde!

Federația Române de Fotbal a organizat, astăzi după-amiază, o videoconferință cu reprezentanții echipelor din Liga 2, anunță prosport.ro, pentru a prezenta noile propuneri și a supune la vot modul în care se încheie sezonul.

S-au discutat trei scenarii. Primul, disputarea tuturor celor 14 etape rămase din acest retur. Al doilea: play-off între primele șase echipe cu dosar de licențiere pentru Liga 1 și play-out în două grupe de câte șase echipe. Al treilea: play-off între primele șase echipe cu dosar de licențiere pentru Liga 1 și „înghețarea” sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni.

Reprezentanții a 15 dintre cele 18 cluburi, printre care și președintele CSM Reșița, Cristi Bobar, au votat pentru scenariul al treilea. Astfel, se va mai juca doar un play-off pentru promovare, cu înjumătățirea punctelor pentru primele șase clasate din acest moment, (joacă fiecare cu fiecare în 5 etape) și nu retrogradează nicio echipă! Altfel spus, majoritatea formațiilor vor intra în vacanță până la următorul sezon. Decizia de azi mai rămâne să fie aprobată într-o viitoare ședință a Comitetului de Urgență al FRF.

După 24 de etape disputate până la apariția pandemiei de COVID-19, dintr-un total de 38, CSM Reșița se află pe locul 15, cu 24 de puncte, din 20 de echipe aflate la startul campionatului, însă doar 18 rămase în competiție.

Play-off-ul ar porni de la următoarea ierarhie: 1. UTA Arad – 25 puncte; 2. CS Mioveni – 20; 3. Turris Oltul Turnu Măgurele – 20; 4. Campionii FC Argeş – 19; 5. Petrolul Ploieşti – 19; 6. Rapid – 19. Cele 5 etape sunt programate pentru 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august, iar barajul de retrogradare/promovare între ocupanta locului 12 din Liga 1 și ocupanta locului 3 din Liga 2 va fi pe 5 august. Clubul UTA, deși defavorizat prin înjumătățirea avantajului pe care îl avea față de ocupanta locului secund, s-a abținut la votarea de azi.

Vom reveni cu o declarație din partea președintelui Cristi Bobar.

UPDATE 1, ora 21.00

Până să dăm (telefonic) de Cristi Bobar, iată o declarație a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, acordată postului Digisport:

„Pe 4 iulie se va relua sezonul, toate echipele care și-au depus dosarul pentru Liga 1, care sunt în primele 6 clasate, vor disputa un play-off. Meciurile primelor 3 echipe se vor juca pe terenul lor.Vom avea maximum 23 de echipe în sezonul viitor de Liga 2. N-am încheiat azi procedurile de licențiere. Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda. În Liga a treia nu va retrograda pe nimeni, iar din Liga a treia în a doua vor promova echipele de pe primele două locuri și învingătoarea barajului”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF. Dacă în viitoarea ediție a Ligii 2 se vor afla 22-23 de echipe, este posibil ca acestea să fie împărțite în două serii.

UPDATE 2, 14 mai, ora 13.30

Cristi Bobar nu a fost de găsit la telefon nici astăzi. Dar îl înțelegem, azi își aniversează ziua de naștere și sărbătorește, probabil, îndeplinirea principalului obiectiv pentru această ediție de campionat: menținerea rosso-nerilor în liga secundă. Noi îi dorim „La mulți ani!”… în Liga 1, cu CSM Reșița! Iar primul dintre acești ani să înceapă în 2021, la capătul unei mult-dorite promovări obținute în ediția de campionat care va începe peste câteva luni.

Sport

UPDATE. CSM Reșița va ataca viitoarea ediție de campionat cu un nou staff tehnic

Publicat cu

pe

Odată ajunsă la scadență colaborarea dintre CSM Reșița și antrenorul Dorinel Munteanu, conducerea clubului și tehnicianul bănățean au convenit să se despartă.

Conducerea clubului roș-negru, printr-un anunț public făcut pe pagina de Facebook a CSM Reșița, mulțumește lui Dorinel Munteanu și întregului staff pentru colaborarea avută în perioada noiembrie 2019 – iunie 2020.

„Le dorim multă baftă în continuare în activitățile lor. De asemenea, aducem la cunoștință suporterilor și susținătorilor noștri că, având în vedere situația actuală de la nivel național produsă de pandemia de Covid-19, clubul nostru va intra într-o perioadă de reorganizare, însă nu ne vom abate de la obiectivele propuse, vom continua cu proiectul privind gazonul și al unei clasări cât mai bune în ediția de campionat 2020 – 2021. Nu dorim să promitem mai mult decât putem face, iar suporterii și susținătorii noștri vor fi în continuare ținuți la curent cu ce se întamplă nou în Valea Domanului”, transmite conducerea CSM Reșița.

Nu vă putem oferi detalii despre acest „divorț”, președintele CSMR Cristi Bobar și Dorinel Munteanu neputând fi contactați telefonic.

UPDATE, ora 19.40

În lipsă de informații oficiale, suporterii rosso-neri au început să comenteze pe rețelele de socializare. Unii vin cu fel de fel de sugestii, propuneri transmise public conducerii clubului, alții, susținând că dețin informații din „surse sigure”. Cu riscul de a porni pe piste false, ne-am gândit că merită să aflați ce se vehiculează. Că antrenor principal ar urma să fie un fost jucător al Metalului, fost tehnician, totodată, la prima echipă. Alex Pelici sau Leo Doană.

Continuați lectură

Sport

Nelu Popa punctează din două faze fixe. Se modernizează stadioanele „Arsenal” și „Mircea Chivu”!

Publicat cu

pe

„O veste bună pentru microbiștii și sportivii reșițeni – 1,8 milioane euro vin la Reșița pentru modernizarea fostei baze sportive Arsenal”, a anunțat aseară pe pagina sa de Facebook primarul Ioan Popa, precizând că investiția realizată prin CNI pregătește terenul pentru modernizarea principalului stadion al Reșiței, cel din Valea Domanului.

Preluată în anul 2018, la inițiativa primarului Ioan Popa, de către municipalitatea reșițeană, în contul datoriilor pe care defuncta uzină de armament Arsenal le avea la bugetul local, baza sportivă de pe Strada Bârzăviței va beneficia de o investiție de 1,8 milioane de euro derulată prin Compania Națională de Investiții. Acesta a fost și motivul pentru care, mizând pe promisiunile smulse de primar de la Guvernul Orban, Primăria Reșița a predat amplasamentul la CNI, în februarie 2020. Se vorbea atunci de investiții însumând 1,6 milioane de euro, dar acestea se vor ridica, așadar, la 1,8 milioane.

CNI este acum în faza pregătirii licitației pentru execuția lucrărilor, după ce ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ștefan, a semnat Ordinul privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai investiției din Complexul sportiv „Arsenal”.

CITEȘTE ȘI: Fosta bază sportivă Arsenal din Reșița, reabilitată și cu teren de fotbal omologat UEFA!

Primarul Ioan Popa amintește, așa cum ne anunța încă din februarie, că investiția realizată prin CNI include:
teren sportiv de fotbal, cu dimensiuni omologate UEFA și FRF;
 nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori;
 teren multifuncțional pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis;
 clădire administrativă și vestiare;
 parcare autovehicule și autocar.

Urmează Stadionul „Mircea Chivu”!

„Pe viitor, îmi doresc să obținem finanțare și pentru a moderniza Stadionul Mircea Chivu, iar la acel moment CSM Reșița va putea susține meciurile de acasă în noua bază sportivă Arsenal, unde va beneficia de cele mai bune condiții”, a mai anunțat, pe pagina de Facebook Ioan Popa, primarul municipiului Reșița.

Până să se obțină fondurile necesare schimbării la față a Stadionului „Mircea Chivu”, în această vară se va face… schimbarea gazonului. Vestea ne-a fost adusă chiar de președintele clubului din Valea Domanului, Cristi Bobar, care ne-a asigurat că pentru gazon nu are nevoie de sprijin financiar de la bugetul local al municipiului: „În sezonul competițional încheiat destul de abrupt, am reușit să atragem și finanțări extrabugetare. Amintesc aici, ca surse de venituri externe, vânzarea de abonamente, de bilete și de tricouri, contribuțiile unor sponsori, dar și banii încasați ca urmare a parcursului foarte bun al echipei în Cupa României și a jucării meciului cu Universitatea Craiova în Bănie, și nu în Valea Domanului. În total am ajuns să strângem undeva spre 100 de mii de euro, bani deloc puțini, având o pondere de 10-15 la sută din bugetul clubului. Și, așa cum am promis, din această sumă vom putea acoperi cheltuielile necesare schimbării gazonului și a realizării unui drenaj foarte bun”.

Cristi Bobar ne-a dezvăluit că planurile pe termen scurt nu se opresc aici, iar ele stau la baza obiectivelor pe termen mediu. Am discutat cu domnul primar pe această temă și mi-a spus nu doar să mă ocup de schimbarea cât mai rapidă a gazonului, ci să și pregătesc dosar pentru Liga 1. Mă refer la dreptul de promovare din liga secundă. Avem termen data de 30 iunie să ne punem la punct dosarul pentru FRF, principala problemă fiind actualul nostru statut, conform căruia suntem club de drept public. Dacă vom reuși să ne transformăm în club de drept privat, prin asocierea cu unul sau doi acționari privați, vom începe noua ediție de campionat de pe picior de egalitate, cel puțin organizatoric, cu celelalte competitoare. Deci cu șanse reale, oricât de mici ar fi ele dacă vom compara bugetele, de promovare în prima ligă. Am contract cu CSM Reșița pe patru ani, din care încă nu au trecut primii doi. Mi-aș dori ca la finalul contractului CSM Reșița să fie în Liga 1. Dar, pentru asta, trebuie să punem capul jos și să ne vedem de treabă”, ne-a declarat Cristi Bobar, președintele clubului din Valea Domanului.

 

Continuați lectură

Sport

După fotbal, CSM Reșița își atinge obiectivul și la handbal!

Publicat cu

pe

Fără campioane, dar și fără echipe retrogradate în primele ligi din handbalul românesc, masculină și feminină! CSM Reșița va juca astfel în Liga Zimbrilor și în ediția 2020-2021!

Decizia de înghețare a clasamentelor din cele două prime ligi de handbal a fost luată azi, în Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal. Ședința s-a desfășurat în sistem videoconferință, membrii Consiliului de Administrație votând, 11 versus 5, în favoarea acestei propuneri.

Marea pierzătoare este Dinamo, care avea 5 puncte avans (cu un meci mai puțin jucat) față de Potaissa Turda și a demonstrat un nivel cu adevărat european, prin parcursul senzațional reușit în Liga Campionilor. Dar acum, conform deciziei de azi, Dinamo nu va primi titlul de campioană a ediției 2019-2020. Acest titlu nu va fi acordat niciunei echipe.

După decizia luată de FRF săptămâna trecută, a venit, așadar, încă una favorabilă Reșiței, luată de FRH. Cum-necum, din cauza (sau datorită?) pandemiei de COVID-19, clubul condus de Cristi Bobar își atinge obiectivele cu ambele echipe de seniori: rămânerea CSM Reșița atât în prima ligă la handbal, cât și în a doua ligă la fotbal!

Să nu uităm, însă, că ambele formații reșițene aveau șanse reale să rămână în actualele ligi dacă ar fi existat condiții normale de continuare a competițiilor. La fotbal, echipa antrenată de Dorinel Munteanu tocmai învinsese la Rapid, urcând astfel deasupra liniei roșii a clasamentului. Iar la handbal, băieții lui Cristi Pătru și Bojan Butulija își făcuseră rodajul la debutul în Liga Zimbrilor, urmând să intre în play-off cu șanse reale de a ajunge la „baraj” și de a evita retrogradarea.

Continuați lectură

Cele mai citite