UPDATE. CSM Reșița, obiectiv îndeplinit în Liga 2 la fotbal! Retrogradare imposibilă!

Președinții cluburilor de fotbal din Liga 2 au stabilit azi modul de încheiere a sezonului. Concluzia? CSM Reșița are loc garantat și în ediția viitoare a campionatului ligii secunde!

Federația Române de Fotbal a organizat, astăzi după-amiază, o videoconferință cu reprezentanții echipelor din Liga 2, anunță prosport.ro, pentru a prezenta noile propuneri și a supune la vot modul în care se încheie sezonul.

S-au discutat trei scenarii. Primul, disputarea tuturor celor 14 etape rămase din acest retur. Al doilea: play-off între primele șase echipe cu dosar de licențiere pentru Liga 1 și play-out în două grupe de câte șase echipe. Al treilea: play-off între primele șase echipe cu dosar de licențiere pentru Liga 1 și „înghețarea” sezonului pentru restul cluburilor din Liga 2, fără a mai retrograda nimeni.

Reprezentanții a 15 dintre cele 18 cluburi, printre care și președintele CSM Reșița, Cristi Bobar, au votat pentru scenariul al treilea. Astfel, se va mai juca doar un play-off pentru promovare, cu înjumătățirea punctelor pentru primele șase clasate din acest moment, (joacă fiecare cu fiecare în 5 etape) și nu retrogradează nicio echipă! Altfel spus, majoritatea formațiilor vor intra în vacanță până la următorul sezon. Decizia de azi mai rămâne să fie aprobată într-o viitoare ședință a Comitetului de Urgență al FRF.

După 24 de etape disputate până la apariția pandemiei de COVID-19, dintr-un total de 38, CSM Reșița se află pe locul 15, cu 24 de puncte, din 20 de echipe aflate la startul campionatului, însă doar 18 rămase în competiție.

Play-off-ul ar porni de la următoarea ierarhie: 1. UTA Arad – 25 puncte; 2. CS Mioveni – 20; 3. Turris Oltul Turnu Măgurele – 20; 4. Campionii FC Argeş – 19; 5. Petrolul Ploieşti – 19; 6. Rapid – 19. Cele 5 etape sunt programate pentru 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august, iar barajul de retrogradare/promovare între ocupanta locului 12 din Liga 1 și ocupanta locului 3 din Liga 2 va fi pe 5 august. Clubul UTA, deși defavorizat prin înjumătățirea avantajului pe care îl avea față de ocupanta locului secund, s-a abținut la votarea de azi.

Vom reveni cu o declarație din partea președintelui Cristi Bobar.

UPDATE 1, ora 21.00

Până să dăm (telefonic) de Cristi Bobar, iată o declarație a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, acordată postului Digisport:

„Pe 4 iulie se va relua sezonul, toate echipele care și-au depus dosarul pentru Liga 1, care sunt în primele 6 clasate, vor disputa un play-off. Meciurile primelor 3 echipe se vor juca pe terenul lor.Vom avea maximum 23 de echipe în sezonul viitor de Liga 2. N-am încheiat azi procedurile de licențiere. Pentru echipele de pe locurile 7-18, competiția se încheie, nicio echipă nu va retrograda. În Liga a treia nu va retrograda pe nimeni, iar din Liga a treia în a doua vor promova echipele de pe primele două locuri și învingătoarea barajului”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF. Dacă în viitoarea ediție a Ligii 2 se vor afla 22-23 de echipe, este posibil ca acestea să fie împărțite în două serii.

UPDATE 2, 14 mai, ora 13.30

Cristi Bobar nu a fost de găsit la telefon nici astăzi. Dar îl înțelegem, azi își aniversează ziua de naștere și sărbătorește, probabil, îndeplinirea principalului obiectiv pentru această ediție de campionat: menținerea rosso-nerilor în liga secundă. Noi îi dorim „La mulți ani!”… în Liga 1, cu CSM Reșița! Iar primul dintre acești ani să înceapă în 2021, la capătul unei mult-dorite promovări obținute în ediția de campionat care va începe peste câteva luni.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite