Suntem prezenți și pe

Actualitate

Drum blocat spre Muntele Mic! Turiști surprinși de viitură [FOTO]

Publicat cu

în

Salvamontiștii de pe Muntele Mic și angajații Primăriei Turnu Ruieni au intervenit, azi-noapte, pentru a-i ajuta pe turiștii surprinși de viitura formată în urma precipitațiilor masive, pe drumul dintre Muntele Mic și Borlova.

A fost urgie, azi-noapte, pe Muntele Mic. Un microbuz cu copii și două autoturisme au rămas blocate între Telescaun și Muntele Mic, după ce viiturile puternice formate în urma ploilor abundete au antrenat aluviuni, crengi și bolovani pe partea carosabilă. Salvamontiștii, ajutați de angajații Primăriei Turnu Ruieni care au dus un tractor în zonă, au intervenit de urgență pentru a curăța șoseaua, astfel încât autovehiculele să își poată continua drumul. Turiștii au ajuns în siguranță pe Muntele Mic.

Potrivit primarului Mihai Maralescu, se va interveni și în cursul zilei de astăzi și mâine pentru îndepărtarea urmărilor viiturilor, care au afectat drumul pe o porțiune de peste 1 kilometru.

Reprezentanții Salvamont Muntele Mic îi sfătuiesc pe turiștii care ajung în zonă să se informeze, în prealabil, despre starea drumului. „Cei care vor să se aventureze spre zona montană pot cere informații la Dispeceratul Salvamont, la numărul de telefon 0725826668”, transmit salvatorii montani.

Turiștii mai trebuie să știe că zona Muntele Mic, ca de altfel întreg județul Caraș-Severin, se află, până mâine dimineață, sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea: ploi torențiale, căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 80 km/h și descărcări electrice. De asemenea, pentru râurile Timiș și Bistra este în vigoare, până astăzi la ora 16, un cod portocaliu de inundații emis de hidrologi.

Sursă foto: FB Salvamont Muntele Mic

Facebook Comments

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrație5 ore în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație7 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social13 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate16 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație20 de ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educație2 zile în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite