Drum blocat spre Muntele Mic! Turiști surprinși de viitură [FOTO]

Salvamontiștii de pe Muntele Mic și angajații Primăriei Turnu Ruieni au intervenit, azi-noapte, pentru a-i ajuta pe turiștii surprinși de viitura formată în urma precipitațiilor masive, pe drumul dintre Muntele Mic și Borlova.

A fost urgie, azi-noapte, pe Muntele Mic. Un microbuz cu copii și două autoturisme au rămas blocate între Telescaun și Muntele Mic, după ce viiturile puternice formate în urma ploilor abundete au antrenat aluviuni, crengi și bolovani pe partea carosabilă. Salvamontiștii, ajutați de angajații Primăriei Turnu Ruieni care au dus un tractor în zonă, au intervenit de urgență pentru a curăța șoseaua, astfel încât autovehiculele să își poată continua drumul. Turiștii au ajuns în siguranță pe Muntele Mic.

Potrivit primarului Mihai Maralescu, se va interveni și în cursul zilei de astăzi și mâine pentru îndepărtarea urmărilor viiturilor, care au afectat drumul pe o porțiune de peste 1 kilometru.

Reprezentanții Salvamont Muntele Mic îi sfătuiesc pe turiștii care ajung în zonă să se informeze, în prealabil, despre starea drumului. „Cei care vor să se aventureze spre zona montană pot cere informații la Dispeceratul Salvamont, la numărul de telefon 0725826668”, transmit salvatorii montani.

Turiștii mai trebuie să știe că zona Muntele Mic, ca de altfel întreg județul Caraș-Severin, se află, până mâine dimineață, sub avertizare Cod Portocaliu de vreme rea: ploi torențiale, căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 80 km/h și descărcări electrice. De asemenea, pentru râurile Timiș și Bistra este în vigoare, până astăzi la ora 16, un cod portocaliu de inundații emis de hidrologi.

Sursă foto: FB Salvamont Muntele Mic

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available