Drumarii spun că sunt pregătiți pentru ninsori. (Prefectul) Lupu intră în pielea lui Toma (Necredinciosul)

Prefectul Matei Lupu a convocat, în această dimineață, în ședință extraordinară, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a vedea dacă drumarii sunt  pegătiți să intervină cu utilaje și materiale antiderapante în cazul în care prognozele meteorologilor se vor adeveri și dacă, în aceste condiții, în Caraș-Severin vor cădea ninsori serioase.

Pentru rețeaua de drumuri naționale din Caraș-Severin, în lungime de aproximativ 600 de kilometri, au fost organizate 12 baze de deszăpezire și patru puncte de sprijin. Conform planului operativ de acțiune specific iernii, pentru prevenirea și combaterea poleiului și a înzăpezirilor pe drumurile naționale sunt necesare 120 de autoutilaje, aproape 15.000 de tone de sare și peste 70 de tone de clorură de calciu. La acest moment, necesarul nu este acoperit sută la sută, dar administratorii drumurilor dau asigurări că se pot descurca, în cazul unor ninsori, cu utilajele și materialele pe care le au, deja, în bazele de deszăpezire.

„Avem contracte subsecvente pentru aproximativ 40 la sută dintre utilaje. Având în vedere că a fost vreme frumoasă, nu s-au solicitat toate utilajele. Până la sfârșitul săptămânii, se va mai suplimenta cu câte un utilaj în fiecare bază și câte două pentru zonele cu drumuri europene.Vom ajunge la 60 la sută din necesar și, în caz de înrăutățire severă a vremii, există acorduri-cadru în baza cărora se pot semna oricând contracte pentru suplimentarea numărului de utilaje”, a afirmat Ioan Boba, șef Secția Drumuri Naționale Caransebeș.

O situație similară se înregistrează și în bazele de deszăpezire ale Direcției de Drumuri Județene, conform celor prezentate de directorul Gabriel Știka: „Avem încheiate toate contractele. Suntem cu circa 60 la sută din utilaje în baze, iar stocurile de antiderapant și sare le avem asigurate în proporție de 80 la sută, urmând ca până la sfârșitul lunii decembrie să le completăm până la sută la sută”.

Deși a primit asigurări din partea drumarilor că nu sunt niciun fel de probleme, prefectul Matei Lupu i-a anunțat pe aceștia că va face controale în toate bazele, începând chiar din această săptămână, pentru a se asigura că situația este chiar așa cum i-a fost prezentată. Lupu dovedește astfel optimism în ceea ce privește menținerea sa în funcție, atâta timp cât e de așteptat ca, de pe o zi pe alta, să fie anunțată schimbarea social-democratului din fruntea Instituției Prefectului Caraș-Severin cu un funcționar agreat de Guvernul Orban. Deci și de către Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin…

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite