Drumurile județene din Caraș-Severin se modernizează (și) cu bani europeni. Lucrările la DJ 581 Secășeni – Grădinari vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an [FOTO]

 

Tronsonul DJ 581 Secășeni – Grădinari, în lungime de peste 8,5 kilometri, a fost modernizat și reabilitat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

20.300.000 de lei, din care 19.700.00 de lei fonduri nerambursabile, sunt investiți în modernizarea și reabilitarea Drumului Județean 581, pe porțiunea dintre intersecția cu DJ 586 A (Secășeni) și intersecția cu DN 57 Grădinari. Lucrările au demarat anul trecut și, potrivit reprezentanților Agenției de Dezvoltare Regională Vest, vor fi finalizate până în decembrie: „Proiectul implementat prin Axa prioritară 6 –  Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională înregistrează un progres de 95,65%. El urmează să fie încheiat până la finalul acestui an”.

 

Pe lângă modernizarea celor peste 8,5 kilometri de drum și asigurarea conectivității la rețeaua de transport rutier, în cadrul proiectul au mai fost executate o serie de alte lucrări: stații și alveole pentru mijloacele de transport în comun; trotuare în comunele Grădinari și Ticvaniu Mare; piste pentru bicicliști în cele două comune; marcaje și semnalizatoare rutiere noi.

 

CITEȘTE ȘI: Peste 20 de drumuri județene vor fi reparate în Caraș-Severin. Romeo Dunca: „Am scăpat de stresul și timpul pierdut cu licitațiile pentru fiecare sector de drum”

 

Sursă foto: ADR Vest

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available