Dumitru Rujan: Fiecare localitate din Caraş-Severin trebuie să aibă gaz!

ADVERTORIAL. Se spune că înainte de a te preocupa de problemele altora, este bine să-ţi faci ordine în curtea proprie. De aceea, una din priorităţile mele ca deputat va fi realizarea proiectului de alimentare cu gaz în toate localităţile din judeţul nostru.

Consider că, în secolul XXI, a nu avea posibilitatea să te racordezi la reţeaua de gaz este ceva inadmisibil. Guvernul liberal se implică sută la sută în atingerea acestui deziderat şi primii paşi au  fost deja realizaţi în această direcţie. Tocmai de aceea, Executivul a adoptat Hotărârea privind declararea proiectului de investiții „Conducta de transport a gazelor naturale în direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa” ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale!

În Caraș-Severin, pe direcția Topleț – Băile Herculane – Jupa, numai municipiul Caransebeș este alimentat cu gaze naturale. Actul normativ prevede ca traseul conductei din județul Caraş-Severin să traverseze comunele Topleţ, Mehadia, Cornea, Domaşnea, Teregova, Armeniş, Slatina-Timiş, Bucoşniţa, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, oraşul Băile Herculane şi municipiul Caransebeş.

Prin această realizare, se poate asigura alimentarea cu gaze naturale doar în traseul direct pentru peste 30.000 de consumatori casnici, 136 de instituții publice (școli, primării, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale etc.) și încă 231 de agenți economici din județul nostru. Asigurarea tuturor utilităților va atrage investitori, va crea noi locuri de muncă și, în consecință, va duce la dezvoltarea economică și socială a celor două județe. Întreaga zonă a Dunării sau a Carașului beneficiază de numeroase hoteluri, pensiuni turistice, agroturistice și baze de tratament care trebuie susținute și valorificate cât mai eficient.

Vorbim mereu despre faptul că ne pleacă tinerii, atât din oraşe, cât şi din comune. Dacă nu le oferim condiţii decente de trai, acest exod va continua. Interesul meu este să văd că şi în zonele mai defavorizate ale judeţului lucrurile încep să se mişte, deoarece pentru a păstra tinerii în judeţ, este nevoie să le oferim un confort sporit al vieţii, locuri de muncă bine plătite şi o atmosferă caldă, primitoare, aşa cum era odinioară în Banatul de munte.

Pe 6 decembrie vă aştept pe toţi la vot, şi sunt sigur că împreună putem alege siguranţa unui viitor chibzuit şi stabil!

Dumitru Rujan,

candidat PNL Caraș-Severin 

pentru Camera Deputaților

(P)

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite