Medicii veterinari își reiau activitatea. „Nemulțumirile noastre au fost ascultate și rezolvate în cea mai mare parte”

Protestul medicilor veterinari a luat sfârșit după o săptămână. Anunțul a fost făcut de Biroul Executiv al Filialei Caraș-Severin a Colegiului Medicilor Veterinari din România (CMVRO).

Medicii veterinari de liberă practică împuterniciți care dețin un contract de concesiune sau de prestări servicii sanitare veterinare cu Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin care și-au suspendat activitatea în data de 9.11.2020 au renunțat la acțiunile de protest. „Decizia medicilor veterinari care era una la nivel național, la care au aderat majoritatea filialelor, cu pichetarea și a sediului ANSVSA, a făcut ca nemulțumirile noastre să fie ascultate și rezolvate în cea mai mare parte de către președintele ANSVSA și a celorlalți decidenți. Considerăm că aplicarea Legii 236/2019 si a OUG 117/2020 coroborat cu intrarea acesteia din urmă în dezbaterea Parlamentului sunt revendicări care au fost rezolvate”, spune Alin Deteșan, președintele CMVRO Caraș-Severin.

CITEȘTE ȘI: Protest. De azi, medicii veterinari își suspendă activitatea!

Dintre revendicările care s-au rezolvat doar parțial sunt amintite acelea legate de efectuarea inspecțiilor în exploatațiile non-profesionale, unde s-a renunțat la anumite aspecte impuse medicului veterinar de liberă practică împuternicit, iar altele s-au modificat ținând cont de situația actuală, rămânând să se găsescă soluții privind termenul de finalizare al acțiunii. „A rămas nerezolvată chestiunea legată de lipsa de echipamente de protecție necesare pentru păstrarea biosecurității privind Pesta porcină africană, dar și pentru efectuarea acțiunii în contextul actual el evoluției SARS-Cov-2”, mai precizează Alin Deteșan, în numele Biroului Executiv al filialei județene a CMVRO.

În Caraș-Severin, 35 de medici veterinari au contracte cu DSVSA. Potrivit conducerii instituției, aproximativ jumătate dintre aceștia și-au suspendat activitatea începând din 9 noiembrie, restul desfășurând, în continuare, acțiunile de inspecție prevăzute în contracte.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available