INVESTIȚIE deblocată la Reșița? Aquacaraș pune la bătaie 33,5 milioane de lei! Unu, doi, trei, ADJUDECAT?!

La aproape un an de la rezilierea contractului de reabilitare și extindere a conductelor de aducțiune, a rețelelor de distribuție și a rețelelor de canalizare din Reșița, Aquacaraș încearcă să găsească o firmă care să finalizeze lucrările lăsate la jumătate de Hidroconstrucția.

Contractul pentru reabilitarea și extinderea conductelor de aducțiune, rețelelor de distribuție și rețelelor de canalizare din Reșița, parte a proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Caraş-Severin” derulat de Aquacaraș din fonduri europene, a fost încheiat pe 7 aprilie 2014 și avea termen de execuţie 20 de luni. Cu alte cuvinte, la începutul anului 2016, toate lucrările prevăzute a fi executate: înlocuirea unor conducte de transport apă potabilă și de aducțiune, reabilitarea și construcția unor unor rezervoare și stații de pompare, înlocuirea/extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare, ar fi trebuit să fie finalizate și recepționate. Aproape 5 ani mai târziu, însă, aceste lucrări sunt executate doar pe jumătate, mai exact în proporție de 55%.

Potrivit unei informări făcute de Aquacaraș în septembrie 2019, lucrările în cadrul acestui contract au decurs anevoios din cauza antreprenorului care câștigase licitația (Hidroconstrucția), dar se estima că, „în condițiile unei mobilizări exemplare a acestuia și a elaborării în timp util a soluțiilor tehnice necesare de către proiectantul general”, ar putea fi finalizate până la sfârșitul anului 2020. Însă, antreprenorul nu doar că nu s-a mobilizat exemplar, dar în decembrie a reziliat unilateral contractul, lăsând lucrările la jumătate și, acum, se caută antreprenor pentru finalizarea lor.

Aquacaraș a publicat, săptămâna trecută, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de participare privinde atribuirea acestui contract, „Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, reţelelor de distribuţie şi reţelelor de canalizare din Reşiţa”. Valoarea estimată a lucrărilor rămase de executat este de aproximativ 33,5 milioane de lei, fără TVA, dintr-un total de 55,5 milioane de lei. Atribuirea contractului se va face prin licitație deschisă, termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare fiind 17 decembrie 2020.

Firma care va câștiga licitația va avea la dispoziție 12 luni, de la data emiterii ordinelor de începere a lucrărilor, să închidă șantierele deschise în 2014 și abandonate în 2019, termen la care se adaugă alte 36 de luni, perioada de garanție. Potrivit datelor publicate pe SEAP, mai sunt resturi de executat la: înlocuirea unor conducte de transport apă (între rezervoarele Lunca Bârzavei și rețeaua de distribuție și între între captarea Sodol și rețeaua de distribuție); înlocuirea conductei de aducțiune care face legătura între rezervoarele Dealul Cerbului și rețeaua de distribuție; reabilitarea rezervoarelor Lunca Bârzavei, Dealul Cerbului, Moroasa I și Moroasa II; construcția rezervoarelor Poiana Golului și Driglovăț; două stații de pompare a apei potabile și 6 stații de pompare a apei uzate, precum și la înlocuirea și extinderea rețelei de alimentare cu apă și a celei de canalizare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite