După 40 de ani, Ursu se întoarce pe scările școlii în care a învățat să scrie și să citească

 

Mare sărbătoare la Oravița! Autoritățile locale, alături de cadre didactice, elevi, părinți și oficialități județene au marcat astăzi finalizarea corpului de clădire de la Școala Gimnazială „Romul Ladea”.

 

Începând de astăzi, elevii din ciclul primar își vor desfășura activitatea într-o clădire nou-nouță cu dotări de ultimă generație și săli de clasă conform noilor standarde. Investiția a fost demarată în urmă cu doi ani la inițiativa Primăriei Oravița, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Romul Ladea”. Sărbătoarea a coincis cu Ziua Europei, oficialitățile prezente aducând în discursuri importanța apartenenței noastre la marea familie europeană.

 

Totodată, momentul ales a avut o însemnătate și pentru edilul orăvițean, Dumitru Ursu. În urmă cu 40 de ani, primarul era în clasa I la prestigioasa instituție de învățământ din orașul de pe Valea Carașului. Pentru a marca trecerea celor 40 de ani, a postat o fotografie în mediul virtual exact de pe aceleași scări ale școlii.

 

 

Acum  40 de ani am făcut o poză exact în acest loc. Acest moment este unul emoționant pentru mine și are o semnificație aparte. Atunci eram pe aceste scări în calitate de elev în clasa I, iar acum sunt în calitate de primar mândru că am reușit, alături de colegii mei din primărie, cadrele didactice de la această școală să vă punem la dispoziție un corp de clădire la cele mai înalte standarde. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au pus umărul la această realizare, iar vouă, dragi copii, vă doresc să vă bucurați și să aveți spor la învățătură în noile săli de clasă”, le-a spus cu emoție în glas primarul Ursu celor prezenți.

 

 

Modernizarea școlii orăvițene este cuprinsă într-un proiect mult mai amplu, cu o valoare totală de 19.569.075,21 lei, din care 19.175.831,24 lei – finanţare nerambursabilă, prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). După această etapă, corpul de clădire B, acolo unde se desfășoară cursurile elevilor din ciclul gimnazial, va intra și el în reabilitare.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available