Cum să beți și să vă bucurați de coniac ca un profesionist

Coniacul este o băutură de lux care poate fi intimidantă pentru cei care nu au încercat-o până acum. Dar, învățând cum să beți coniac, puteți aprecia acest alcool bogat și complex ca un profesionist.

 

Există multe moduri de a bea coniac. Unora le place simplu, în timp ce alții îl savurează cu gheață. Dar coniacul înseamnă mai mult decât atât. Acest articol va discuta și alte metode de a bea coniac și va oferi câteva sfaturi pentru a profita la maximum de fiecare dintre ele. Haideți să începem!

De ce veți avea nevoie

– Sticlă de coniac – Alegeți cea mai bună sticlă de coniac. Modul în care vă veți bea coniacul va depinde de vârsta și calitatea acestuia.

– Pahar de coniac – În mod tradițional, se folosește un snifter de coniac, dar în unele cazuri, un pahar mare de tumbler va fi de asemenea suficient.

– Cuburi de gheață – Folosiți un cub sau o sferă mare de gheață pentru a nu dilua rapid coniacul.

– Licoare, mixere, garnituri pentru cocktailuri etc. – acestea se aplică atunci când se prepară băuturi amestecate cu coniac. Puteți alege ingredientele necesare pentru un anumit cocktail care vă place.

– Trabuc – Trabucul și whisky-ul este o asociere emblematică, dar trabucurile funcționează bine și cu alte tipuri de alcool, cum ar fi coniacul. Luați în considerare notele de degustare ale trabucului pe care îl veți asocia cu sticla de coniac aleasă. Acestea ar trebui să se potrivească și să se completeze reciproc. conform tradiției, coniacul se savurează cel mai bine cu un trabuc fin după ce ați luat o cină consistentă.

– Mâncare – Mai multe alimente, de la cele sărate la cele dulci, se potrivesc foarte bine cu coniacul. Tipul de coniac cu care să vă răsfățați va depinde, de asemenea, de felul de mâncare.

Cum să beți coniac

  1. Pregătiți un snifter de coniac sau un pahar lalea

Aceste tipuri de pahare au forma potrivită pentru a experimenta coniacul pe deplin. Cupa sa largă îi permite băutorului să învârtă băutura, iar marginea conică lasă aromele să atingă direct nasul băutorului.

  1. Deschideți sticla de coniac și turnați

În ciuda faptului că este făcut din vin, coniacul nu are nevoie să fie decantat sau să respire, așa că îl puteți servi imediat. Umpleți încet aproximativ coniac în pahar, înclinat.

  1. Ajustați cantitatea umplută

Poziționați încet paharul pe orizontală și vedeți dacă lichidul nu se varsă. Acesta este un mod de a ști dacă turnați cantitatea potrivită de coniac în pahar.

Dacă încă mai există spațiu, adăugați puțin coniac până când ajungeți la un punct în care paharul este plin atunci când este înclinat pe orizontală, dar nu se revarsă.

  1. Încălziți coniacul

Țineți paharul prinzând tulpina cu degetul mijlociu și inelar. Asigurați-vă că palma dvs. atinge bolul paharului, astfel încât mâna dvs. să poată încălzi coniacul.

  1. Învârtiți coniacul

Mișcați încet paharul într-o mișcare circulară pentru a învârti lichidul din interior. Acest proces ajută la deschiderea aromelor.

  1. Observați culorile

Culoarea unui coniac este un indicator al vârstei și calității sale potențiale. Puteți face acest lucru înclinând paharul de coniac sub o lumină puternică. Dacă un coniac are o singură culoare deschisă, înseamnă că este tânăr. În schimb, un coniac de culoare închisă, cu nuanțe de chihlimbar și auriu, înseamnă că este asezonat cu vârsta.

  1. Detectați aromele

Ridicați mai întâi paharul la nivelul pieptului și mirosiți bine. Puteți lua notițe mentale cu privire la gândurile dvs. inițiale. Apoi, ridicați paharul la nivelul bărbiei și mirosiți din nou. În acest moment, puteți simți deja o parte din aromele fructate. În cele din urmă, apropiați paharul de nas și inhalați diferitele note, aromele picante și complexitatea. Vedeți dacă puteți recunoaște arome familiare.

  1. Sorbiți și răsfățați-vă

Pentru a vă bucura pe deplin de aromele complexe, luați mai întâi doar înghițituri mici și nu înghițiți imediat ce intră în gură. Țineți-l înăuntru și nu vă grăbiți să recunoașteți toate aromele. Odată ce sunteți satisfăcut, puteți înghiți în sfârșit băutura. Luați notițe cu privire la gustul lor, astfel încât, atunci când cineva vă întreabă, să puteți să-i oferiți mai multe informații despre băutură. Apoi, puteți lua înghițituri mai mari, astfel încât să puteți explora toate celelalte arome și nuanțe.

Opțional: Adăugați o picătură de apă

Puteți adăuga între 1 și 3 picături de apă în coniac pentru a deschide alte arome. Observați dacă există diferențe de gust.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available