E bătută în cuie: 6 decembrie 2020, data alegerilor parlamentare

Hotărârea privind stabilirea datei alegerilor parlamentare la 6 decembrie a fost publicată astăzi, 4 septembrie, în Monitorul Oficial.

„Data desfăşurării alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor se stabileşte în ziua de duminică, 6 decembrie 2020. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data de 7 septembrie”, se arată în document.

Guvernul a adoptat joi, în şedinţă, hotărârea privind stabilirea datei alegerilor parlamentare. Premierul Ludovic Orban spunea, ieri, că Guvernul este obligat de Constituţie şi de Legea alegerilor parlamentare să stabilească data acestui scrutin.

„În conformitate cu legea, această decizie (cu privire la data alegerilor parlamentare, n.r.) trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale care pe de o parte spun când se încheie mandatul actualului Parlament, şi anume pe data de 21 decembrie, de asemenea, trebuie să ţinem cont în stabilirea datei de prevederea constituţională prin care preşedintele trebuie să convoace Parlamentul nou ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor. Coroborând toate aceste prevederi constituţionale şi legale, rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, a afirmat premierul, în şedinţa de Guvern.

Sursă: agerpres.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite