În România se poate! Să candidezi la primărie, deși instanța ți-a respins candidatura prin sentință definitivă!

Disputa juridică pe tema candidaturii lui Adrian Torma și a Alianței PSD-PRO România la alegerile locale din Moldova Nouă a bifat azi încă un episod. Ultimul, susțin pesediștii, la fel cum au făcut după fiecare etapă consumată începând din 24 august fie la BEC sau BEJ, fie în instanța de judecată. 

La Tribunalul Caraș-Severin s-a judecat azi după-amiază apelul declarat de filiala județeană a PNL împotriva sentinței pronunțate de Judecătoria Reșița în urmă cu două zile. Liberalii contestaseră ultima decizie adoptată în cadrul Biroului Electoral de Circumscripție Nr. 6 Moldova Nouă. Prin votul reprezentanților a cinci partide politice cu PSD-PRO România în frunte, BEC Moldova Nouă „deliberase” că Adrian Torma și PSD-PRO pot candida în alegerile locale din orașul de la malul Dunării, în pofida deciziei definitive din 23 august a Tribunalului Caraș-Severin, care a invalidat aceste candidaturi.

Ce s-a întâmplat azi? Sentința pe scurt a fost postată în urmă cu o oră pe portalul instanțelor de judecată. Tribunalul Caraș-Severin „respinge ca neîntemeiat apelul declarat de apelantul contestator Organizaţia Judeţeană PNL Caraş-Severin împotriva sentinţei civile nr. 1077/02.09.2020, pronunţată de Judecătoria Reşiţa în dosar nr. 798/261/2020, în contradictoriu cu intimatul pârât Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 6 Moldova Nouă şi intimatul Torma Adrian Constantin. Respinge ca fiind rămas fără obiect apelul incident declarat de către apelantul intervenientul Torma Adrian Constantin, împotriva sentinţei civile nr. 1077/02.09.2020, pronunţată de Judecătoria Reşiţa în dosar nr. 798/261/2020 în contradictoriu cu intimata Organizaţia Judeţeană PNL Caraş-Severin. În temeiul disp. art. 54 alin. 5 din Legea nr. 115/2015 hotărârea pronunţată nu se comunică. Se va aduce la cunoştinţă de îndată Biroului Electoral de Circumscripţie nr. 6 Moldova Nouă. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi 04 septembrie 2020, ora 17,55. Document: Hotărâre 371/2020”.

Cum s-ar traduce „mai pe românește” situația în care s-a ajuns? Ne aflăm în fața a două hotărâri judecătorești definitive care se bat cap în cap! Una, care dădea câștig de cauză contestației formulate de către un cetățean din Moldova Nouă, Iuliu Cristian Damian, împotriva deciziei BEC Nr. 6 prin care se admiteau candidaturile lui Torma și ale Alianței PSD-PRO. Și alta, prin care este respinsă contestația formulată de PNL Caraș-Severin împotriva unei alte decizii ulterioare a BEC Nr. 6, prin care pe vot politic se admiteau candidaturile respective. Mingea a ajuns acum din nou pe terenul BEC Nr. 6, care e de așteptat ca – având în componență 5-6 membri de partid care votează mereu așa cum le dictează conștiința (lui Torma) – să adopte o hotărâre care să-l readucă efectiv în competiția electorală pe actualul primar (prin nominalizarea acestuia în buletinul de vot). Însă acea hotărâre ar putea fi și ea contestată… în baza unei cereri de revizuire a hotărârilor judecătorești care sunt antagonice. În lipsa unei astfel de contestații formulate de cineva îndreptățit să o facă, numele lui Adrian Torma va fi tipărit pe buletinele de vot pentru Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă.

Sursă foto: b1tv.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite