E oficial! Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș a devenit spital-suport pentru bolnavii și gravidele cu coronavirus

Astăzi, 31 martie, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul 533/2020 al ministrului Sănătății, prin care a fost aprobată lista spitalelor-suport și a maternităților-suport pentru pacienții cu coronavirus. Actul normativ are în vedere trei unități medicale din Caraș-Severin: una din Caransebeș și două din Reșița!

În județul Caraș-Severin, spitalul-suport este desemnat Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, aceeași unitate spitalicească urmând să asiste și eventualele nașteri ale unor gravide pozitive la testul coronavirus.

Pentru bolnavii dializați care sunt depistați cu COVID-19, Secția de dializă a Spitalului Județean de Urgență din Reșița este suport, iar ca ajutor este adus Centrul privat de dializă AVITUM de pe Calea Caransebeșului din Reșița.

Probabil ministrul va mai emite un ordin prin care se va trece la aplicarea etapei a patra din Planul Alb, etapă care presupune ca și alte spitale orășenești să devină spitale-suport, cel puțin pentru pacienții asimptomatici și cazurile ușoare sau medii.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite