UPDATE. Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin proba la limba şi literatura maternă a examenului de Bacalaureat

Elevii din partea minorităţilor naţionale susţin, joi, proba de limba şi literatura maternă din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Între 23 şi 31 august se vor echivala şi recunoaşte competenţele lingvistice şi digitale.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi pentru această a doua sesiune a Bacalaureatului, 24.988 de candidaţi provin din promoţia 2020 – 2021, iar 13.958 de candidaţi din promoţiile anterioare.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 31 august (până la ora 12,00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest
sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie a transmis Ioan Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

UPDATE

„Astăzi, 18 august, s-a desfășurat ultima probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului național de Bacalaureat 2021, la disciplina Limba și literatura maternă. Pentru această probă s-a înscris un singur candidat la Limba și literatura maternă croată, care nu s-a prezentat în centrul de examen” a transmisIoan Chiosa, purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite