UPDATE. Elicopter SMURD pentru Caraș-Severin și o nouă bază de intervenție pentru situații de urgență

România își consolidează capacitatea de intervenție în cazul unor tragedii. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că, pe un program pregătit din 2020, una din componente este achiziția de elicoptere ușoare. Trei dintre aceste elicoptere au fost deja cumpărate și sunt pregătite pentru începerea misiunilor.

Unul dintre elicoptere, a anunțat Arafat, va ajunge în Caraș-Severin, la Caransebeș. „Elicoptere ușoare, sunt șase contractate, dintre care trei au sosit astăzi, rolul lor va fi crearea a trei baze noi pentru intervenție montană. Vor fi baze care sunt în apropierea zonelor montane. Una în zona Caransebeș (Caraș-Severin), una în zona Brașov-Sibiu, una în Suceava. Vom începe deschiderea acestor baze în acest an”, a declarat, joi dimineață, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

UPDATE, ora 18.45

Cu prilejul recepționării celor trei elicoptere de ultimă generație de către Inspectoratul General de Aviație, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat:

„Astăzi, am făcut un nou pas pentru îmbunătățirea dotărilor Inspectoratului General de Aviație al MAI prin recepționarea a trei elicoptere noi, primele din cele șase, achiziționate prin Proiectul VIZIUNE 2020 din Programul Operațional Infrastructură Mare, gestionat de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Elicopterele achiziționate astăzi sunt echipate pentru misiuni aero-medicale, dar și pentru cele de căutare-salvare inclusiv în zonele de munte greu accesibile, fiind dotate cu troliu. De acum, vom putea interveni mai repede pentru a-i ajuta pe cei aflați în pericol, pe o zonă mai largă cu mai multe aeronave”.

Sursă foto: Ministerul Afacerilor Interne

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite