„Eu sunt ECO! Cel mai ECO!” – Elevii de la Colegiul Național „Traian Lalescu” au strâns peste 265 de kilograme de baterii în vederea reciclării

 

Reciclând baterii sub sloganul „Eu sunt ECO! Cel mai ECO!” – așa au sărbătorit elevii din ciclul primar de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița Ziua Internațională a Bateriei. Activitatea a fost organizată sub forma unei competiții între clase, iar premiile au fost asigurate de Clubul Lions Reșița Kindness.

 

Sărbătorită anual cu ocazia aniversării nașterii lui Alessandro Volta (18 februarie 1745), fizicianul și chimistul italian care a inventat „pila voltaică” – strămoșul bateriilor electrice, care permitea transformarea energiei chimice în energie electrică –, Ziua Internațională a Bateriei a fost marcată la Colegiul Național „Traian Lalescu” printr-un concurs intitulat „Eu sunt ECO! Cel mai ECO!”, în care au fost angrenați elevii de la cele 15 clase din ciclul primar, sub coordonarea profesoarelor Livia-Claudia Komendat și Felicia Guțu.

 

Micii ecologiști au fost provocați să strângă baterii uzate în vederea reciclării, știut fiind faptul că acest tip de deșeu se colectează separat, având un regim special de reciclare. Câștigătorii concursului au fost desemnați în urma cântăririi bateriilor strânse de elevii fiecărei clase în parte. În total, au fost strânse peste 265 de kilograme de baterii. Cea mai ECO clasă a fost desemnată clasa a III-a C, cu 47,6 kilograme de baterii adunate în vederea reciclării. Pe locul II, cu 41 de kilograme de baterii, s-a situat clasa a IV-a B, iar pe locul III, clasa I B, cu 29,9 kilograme de baterii. Apoi, au urmat: locul IV – clasa a II-a B (27,4 kg); Locul V – clasa pregătitoare C (22,9 kg); Locul VI – clasa a IV-a A (19,9 kg); locul VII – clasa a IV-a C (17,5 kg); locul VIII – clasa a II-a C (14,2 kg); locul IX – clasa pregătitoare A (12,28 kg); locul X – clasa I C (8,2 kg); locul XI – clasa a III-a B (8 kg); locul XII – clasa pregatitoare B (6,8 kg); locul XIII – clasa I A (6,33 kg); locul XIV – clasa a III-a A (3 kg) și locul XV – clasa a II-a A (0,845 kg).

 

„Lions Reșița Kindness a venit în sprijinul acestei competiții, oferind premii tuturor claselor participante: diplome și jocuri didactice destinate activităților școlare. Felicitări tuturor doamnelor profesoare, care au fost alături de acești copii ECO, ajutându-i, sprijinindu-i și încurajându-i în acest mic/mare proces de înțelegere și conștientizare a importanței reciclării! Sunteți extraordinari, copii!”, transmit reprezentanții Lions Reșița Kindness.

 

După împărțirea premiilor, Alexandra Sivulca, una dintre membrele Clubului Lions Reșița Kindness, a prezentat elevilor clasei câștigătoare – clasa a III-a C – câteva dintre avantajele pe care le-au obținut solul, apa, aerul și, implicit, noi, oamenii, prin simplul fapt că ei, ca niște mici eroi apărători ai Terrei, au protejat mediul înconjurător reciclând 47,6 kilograme de baterii. „Dacă reușim cu mic cu mare să punem umărul în acest proces de reciclare, planeta noastră va fi mai curată și va avea o viață mai lungă!” – este mesajul pe care Lions Reșița Kindness l-a transmis cu ocazia acestei competiții.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available