Expoziție de artă și carte veche religioasă la Muzeul Banatului Montan 

 

În perioada sărbătorilor pascale, Muzeul Banatului Montan din Reșița organizează o expoziție de artă și carte veche, ilustrată în tablouri, icoane și tipărituri religioase aparținând colecției de artă a instituției muzeale.

 

Expoziția „Credință și culoare”, al cărei vernisaj va avea loc luni, 3 aprilie, la ora 13.00, în Sala Stendl, își propune să ofere vizitatorilor o inedită incursiune în universul artei plastice și al cărții vechi religioase, privite, potrivit organizatorilor, sub două aspecte: cel al bunului cultural de patrimoniu, deținut de Muzeul Banatului Montan Reșița, și cel al meditației, contemplării prilejuite de perioada Sfintelor Sărbători Pascale, care în Banat au o dimensiune multiconfesională.

 

„Vor fi expuse (unele în premieră) icoane, tablouri și tipărituri religioase, purtătoare ale mesajului credinței, culturii și civilizației din spațiul Banatului montan, care oferă vizitatorilor certe dovezi ale artei și spiritualității acestei provincii istorice. Sunt frânturi de rugăciune și expresii ale sensibilității artistice așternute pe pânză, lemn, sticlă sau hârtie, purtătoare ale tradițiilor artistice și religioase ale locuitorilor zonei. Păstrate la loc de cinste, aceste valori ale tiparului și artei relevă o importanță istorică, artistică și documentară care le integrează patrimoniului național.”, informează dr. Livia Magina, managerul Muzeului Banatului Montan Reșița.

 

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 3-24 aprilie 2023, de marți până sâmbătă, între orele 09.00-16.30.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available