Expoziție inedită. Picturi din zgură de la haldina veche a Reșiței și praf de cărămidă și de chirpici de la Casa Pittner!

 

Primăria Reșița vă invită duminică, 1 august 2021, la avanpremiera unei expoziții inedite, care va avea loc în curtea interioară a Școlii Pittner, una dintre clădirile emblematice ale orașului de altădată. Datorită materialelor folosite de pictorul Nicolae Comănescu, lucrările vor purta semnătura unei Reșițe autentice.

 

Avanpremiera expoziției „Scrap Metal Kaboom Orchestra by Nicolae Comănescu”, programată mâine, 1 august, începând de la ora 10, în curtea interioară a Școlii Pittner, va oferi vizitatorilor ocazia unei incursiuni de o zi în „atelierul” viitoarei expoziții a pictorului ce va avea loc la Muzeul Banatului Montan din Reșița, în toamnă, odată cu finalizarea proiectului.

 

„Seria de lucrări expuse în cadrul vernisajului face referire la spațiul reșițean și surprinde nu degradarea, ci renașterea spațiului, redarea acestuia către publicul reșițean, național și internațional. Materialele folosite în lucrări vor fi materiale locale, praf de cărămidă și de chirpici de pe jos din Casa Pittner, zgură de la haldina veche a Reșiței, pigmenți locali creați atent și îmbinați de artist, astfel încât lucrările să poarte semnătura ireversibilă a Reșiței. Toate lucrările sunt semnate de Nicolae Comănescu, unul dintre cei mai prolifici artiști contemporani ai României, afirmându-se în climatul artistic post-decembrist alături de grupul Rostopasca, iar, ulterior, individual printr-un program plastic marcat de diversitate materială și tehnică.”, transmit reprezentanții Primăriei Reșița, instituție care este organizatoarea acestui eveniment inedit.

 

CITEȘTE ȘI: Școala Pittner va prinde viață. Proiectul privind restaurarea clădirii monument istoric a fost lansat oficial [FOTO]

 

Evenimentul este parte a proiectului „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente «Școala Pittner», Municipiul Reșița”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul „Restaurarea și revitalizarea monumentelor istorice”.

 

Sursă foto: Ștefan Schultz

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available