Extinderea rețelei de asistenți maternali profesioniști în Caraș-Severin, realizată de DGASPC cu fonduri europene

 

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin derulează o campanie de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, precum și de informare a asistenților maternali din rețeaua actuală cu privire la sesiunile de formare profesională continuă.

 

În cadrul proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – Reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin, în calitate de partener, beneficiază de fonduri europene pentru extinderea rețelei de asistenți maternali profesioniști și dezinstituționalizarea copiilor ocrotiți în centrele rezidențiale. Proiectul se derulează la nivel național pe perioada 2019-2023, contractul fiind semnat la începutul lunii noiembrie 2018. Valoarea totală a proiectului este de 2.657.162.612,32 lei, din care pentru județul Caraș-Severin proiectul are o valoare totală de 78.287.898,85 lei.

 

La nivel național, proiectul este derulat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA) în calitate de beneficiar, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Prin intermediul acestui proiect, până la sfârșitul anului 2023, în județul Caraș-Severin se va realiza extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști cu un număr de 100 asistenți maternali și se va realiza formarea profesională continuă a acestora, precum și a asistenților maternali profesioniști existenți în prezent în rețeaua DGASPC Caraș-Severin.

 

„Pe perioada de implementare a proiectului, derulată între anii 2019-2023, toți asistenții maternali profesioniști vor beneficia de două sesiuni de perfecționare profesională care au în vedere dezvoltarea competențelor profesionale și creșterea calității îngrijirii copiilor ocrotiți în asistență maternală (fiecare sesiune de formare având o durată de 5 zile, 8 ore pe zi).”, informează reprezentanții DGASPC Caraș-Severin.

 

Nu poate fi asistent maternal profesionist: persoana care a suferit o condamnare, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni; părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă; persoana care suferă de boli cronice transmisibile.

 

Persoanele interesate să devină asistent maternal profesionist pot obține telefonic informații referitoare la condițiile de recrutare, evaluare și atestare la numărul de telefon 0255-224302, interior 24 – Compartimentul Asistență Maternală, sau se pot deplasa la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin – municipiul Reșița, Aleea Trei Ape, nr. 4, de luni până vineri între orele 8.00-16.00, iar vineri între orele 8.00-13.30.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available