Facilități fiscale pentru contribuabilii din comuna Măureni

Contribuabilii din comuna Măureni pot beneficia, în anumite condiții, de bonificații la plata impozitelor și taxelor locale, precum și de scutirea de la plata dobânzilor, penalităților și majorărilor de întârziere rezultate din contractele de închiriere încheiate pentru locuință sau terenuri.

În anul fiscal 2021, impozitele și taxele locale „se mențin la nivelul anului 2020”, anunță Primăria Măureni, cu mențiunea că „singura modificare este cea impusă de lege, și anume: indexarea taxelor și impozitelor locale cu rata inflației, respectiv 3,8%”. Totodată, creanțele fiscale restante și accesoriile aferente acestora aflate în sold la data de 31 decembrie 2020 care au valoare de sub 40 de lei vor fi anulate. Plafonul se aplică, de altfel, tuturor creanțelor fiscale.

Pe de altă parte, se acordă bonificații de 10% contribuabililor care își achită cu anticipație, până la 31 martie 2021, impozitele pe clădiri, teren și mijloace de transport datorate pentru întregul an.

O altă facilitate anunțată de Primăria Măureni: „Se acordă scutiri de la plata majorărilor, a dobânzilor și a penalităților de întârziere pentru persoanele fizice și juridice care achită integral, până la data de 30 iunie 2021, debitele principale restante existente în sold la data de 31 decembrie 2020, precum și debitele principale pentru întreg anul 2021. Scutirea se acordă pentru dobânzile, penalitățile și majorările de întârziere care rezultă din contractele de închiriere încheiate pentru locuință sau terenuri”.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite