Fericirea de a fi cu adevărat om!

Despre proiectul ”Ghiozdanul cu bucurii” în care sunt implicați tinerii Centrului de Tineret Moniom se știe deja, anul acesta fiind al treilea al desfășurării campaniei umanitare. Ce se află în spatele acestui proiect, câtă implicare, câtă dăruire a adunat această acțiune în jurul ei e pe cât de lesne de relatat pe atât de emoționant de evidențiat.

Ceea ce am vrut cu toții să arătăm a fost iubirea necon­di­ționată, fericirea de a fi cu adevărat om. Am ales să ne gândim la cei care au nevoie și, astfel, am ales să ne gândim la noi, să realizăm frumusețea de a ajuta, de a trăi deodată cu fiecare suflare în parte. Am transformat măcar o parte de noapte în zi”, spune Medeea Prața, vicepre­ședinte ATOR Anina.

Proiectul a fost inițiat de voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, acum doi ani, la nivel județean. Aflată anul acesta la a treia ediție, campania ”Ghiozdanul cu bucurii”, desfășurată și în Reșița, depășește cu mult pe cea de anul trecut, după cum a precizat preotul Mihai Ciucur, consilierul pentru tineret al Episcopiei Caransebeșului și cel care coordonează desfășurarea acțiunii în zona Reșița.

În jur de 130 de ghiozdane complet echipate au fost deja distribuite copiilor cu posibilități materiale reduse, în școlile din Reșița, Bocșa, Anina și în unele sate din zona, dar inițiatorii nu se opresc aici deoarece campania continuă, numărul copiilor care au nevoie de sprijin pentru a merge la școală fiind în creștere.

[vc_gallery type=”flexslider_slide” interval=”3″ images=”808,810,809,811,807″ img_size=”full”]

Scopul acestei campanii este de a sprijini concret copiii proveniți din familii defavorizate să meargă la școală. Proiectul se constituie într-un excelent context de consolidare a parteneriatului strategic Biserică – școală-comunitate, prin activarea tuturor factorilor sociali implicați în fenomenul educa­țional, adunați laolaltă pentru interesul major al copilului: accesul nediscriminator la edu­cație și prevenirea abandonului șco­lar”, a precizat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei Caransebeș.

Valoarea ghiozdanelor și a materialelor didactice achiziționate până în prezent, doar la nivelul municipiului Reșița, depășește deja suma de 25.000 de lei, resursele financiare fiind adunate în cadrul unei campanii de strângere de fonduri inițiată de voluntarii ATOR Banatul de Munte, precum și printr-o colectă realizată la nivelul tuturor bisericilor din cuprinsul eparhiei. Ajutorul a venit și din partea Asociației ”Din inimă pentru inimă” Reșița, Clubul Lions Onix Reșița, magazinele Refill, magazinul Dayton, Fundația Autonom, precum și din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin. Toți cei amintiți, dar și persoane fizice, și-au dat mâna într-o acțiune menită să aducă bucurii și zâmbete pe chipurile copiilor cărora viața nu le-a putut oferi atât cât ar merita.

[vc_single_image image=”5293″ img_size=”full”]

[vc_single_image image=”5294″ img_size=”full”]

Printr-un parteneriat cu școlile, prin Inspectoratul Școlar din județ, dascălii au identificat în școli copiii care aveau nevoie de acest sprijin, criteriul de selecție fiind nu doar starea materială precară a familiei din care vin copiii, ci și frecventarea cursurilor și rezultatele bune la învățătură ale acestora.

Impresionantă a fost afirmația preotului Mihai Ciucur, sufletul acestei campanii la Reșița, care a mărturisit că nu a vrut să ofere copiilor ghiozdane și rechizite donate de cei care nu le mai folosesc pentru că el pune semnul egal între acești copii nevoiași și proprii săi copii, și consideră că toți merită lucruri noi și de calitate. ”A ajuta pe cei nevoiași nu înseamnă a dărui din ceea ce ne prisosește, ci din multul sau puținul nostru să oferim și celorlalți”.

Mai fericit este a da decât a lua (Fapte 20, 35). Când primeşti, ţi se umplu mâinile, în timp ce atunci când dăruieşti ţi se umple sufletul!”, scria pe facebook un alt suflet implicat în această campanie umanitară.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite