„Fermă” de canabis la Băuțar. Polițiștii și procurorii de la Crimă Organizată au descoperit trei sere și sute de kilograme de plante [VIDEO]

 

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii DIICOT Timișoara, au efectuat astăzi, 1 noiembrie, o percheziție domiciliară în Caraș-Severin, la o adresă din comuna Băuțar unde aveau informații că ar fi fost înființate culturi de canabis.

 

Trei sere cu canabis, amenajate pe o suprafață de 600 de metri pătrați, pe malul râului care străbate comuna Băuțar, au găsit poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate și procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Timișoara în urma perchezițiilor efectuate astăzi, cu sprijinul jandarmilor cărășeni. Potrivit anchetatorilor, culturile ar fi fost înființate anul acesta de două persoane, tată și fiu. De la „ferma” acestora, au fost ridicate o sută de plante mature de canabis, cu dimensiuni între doi și patru metri, reprezentând peste 500 de kilograme de masă verde de canabis și 117 kilograme de muguri (masă uscată).

 

 

Cele două persoane vizate de anchetă au fost duse la audieri la sediul DIICOT din Timișoara. „Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au transmis reprezentanții DIICOT Timișoara.

 

 

Sursă foto: IPJ Caraș-Severin

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available