„Ferrum” – Artă și metalurgie la aniversarea a 250 de ani de istorie industrială la Reșița

 

Peste 90 de lucrări de metaloplastie și artă plastică vor fi expuse, săptămâna viitoare, la Reșița, sub genericul „Ferrum – Un sfert de mileniu de obținere a fierului la Reșița”.

 

Seria evenimentelor dedicate împlinirii a 250 de ani de foc nestins la Reșița va continua săptămâna viitoare cu două expoziții ce îmbină arta și metalurgia: „Ferrum – Un sfert de mileniu de obținere a fierului la Reșița”. Acestea vor fi vernisate la Muzeul Banatului Montan și în cadrul Salonului de Fotografie Industrială din incinta Vilei de protocol TMK Reșița.

 

Marți, 22 iunie, cu începere de la ora 17.00, reșițenii sunt așteptați la Muzeul Banatului Montan, la vernisajul expoziției „Ferrum I”. „Vor fi expuse 50 de lucrări de metaloplastie realizate de Alexandru Podea. Pentru a fi în ton cu evenimentul, participanții sunt invitați să se îmbrace în haine alb/negru, evident, în măsura posibilităților”, transmit organizatorii.

 

Cea de-a doua expoziție, intitulată „Ferrum II”, va fi vernisată  joi, 24 iunie, de la ora 17.30, la Vila de protocol TMK Reșița. Aici vor fi expuse 12 lucrări de metaloplastie realizate de Alexandru Podea, precum și 30 de picturi realizate în taberele de la Văliug și Trei Ape de artiștii plastici: Mia Anilevschi, Tiberiu Balasz, Ion Bobeică, Victor Coțoiu, Otilia Bocaniciu, Ovidiu Bodean, Cornel Burlacu, Victor Cacovean, Daniela Csiri, Cătălin Dragomir, Tiberiu Fazakas, Cristea Mircioane, Dan Vifor Pichiu și Radu Roșian. Expoziția va putea fi vizitată în fiecare zi de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 16.00-19.00, până la finalul lunii iulie.

 

Organizatorii expozițiilor „Ferrum – Un sfert de mileniu de obținere a fierului la Reșița” sunt TMK Reșița, Muzeul Banatului Montan, Muzeul Cineastului Amator, Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Hunedoara și Fundația Iancu de Hunedoara.

 

Sursă foto: Muzeul Cineastului Amator

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available