Color the Village – „Mica Americă” din inima Banatului a prins culoare. Voluntarii au zugrăvit 30 de case din satul Ilidia [FOTO]

 

Trei zile, peste 400 de voluntari, 30 de case cu fațadele renovate. Acesta este, pe scurt, bilanțul celei de-a treia ediții a proiectului „Color the Village/Colorează Satul – Festivalul Faptelor Bune”, ce a avut loc, în perioada 17-19 iunie, la Ilidia (comuna Ciclova Română), județul Caraș-Severin.   

 

30 de case din satul Ilidia, multe dintre ele construite cu banii pe care localnicii i-au câștigat în America, unde emigraseră la începutul secolului XX – de unde și denumirea dată satului, de „Mica Americă” – au fost readuse la viață de voluntarii care s-au alăturat proiectului „Color the Village/Colorează Satul – Festivalul Faptelor Bune”. Inițiat în urmă cu trei ani de Asociația „Acasă în Banat”, proiectul  își propune să dea viață și culoare satelor bănățene.

 

Peste 400 de voluntari – echipe de la diverse companii private, membrii Clubului Lions Reșița Kindness, ai Asociației Gladiatorii Albaștri din Timișoara, studenți de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, elevi de la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița și de la  Liceul de Arte Plastice din Timișoara, jandarmi de la Gruparea Mobilă „Glad Voievod” din Timişoara, localnici, oameni de bine din întreaga țară –  și sponsori privați și-au unit eforturile și, în numai trei zile, au renovat fațadele a 30 de case din Ilidia, au zugrăvit pereți, au vopsit și au recondiționat porți și ferestre. „Obiectivul a fost îndeplinit cu mult spirit de echipă, hotărâre și implicare Un lucru e sigur. Ediția a III-a Color the Village s-a încheiat cu succes. Alt sat, alte 30 de case ne așteaptă în 2022!”, au transmis organizatorii, Asociația „Acasă în Banat”, la finalul celor trei zile de muncă la Ilidia.

 

Prima ediție a proiectului „Color the Village/Colorează Satul – Festivalul Faptelor Bune” s-a desfășurat la Eftimie Murgu/Rudăria (Caraș-Severin), în 2019, iar a doua ediție, anul trecut, la Racovița (Timiș).

 

Sursă foto: Facebook – Color the Village
Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available