Filiera sârbo-română, deconspirată! Percheziţii în Caraș-Severin și Timiș pentru destructurarea unui grup infracțional organizat

 

DIICOT Caraș-Severin a început urmărirea penală în acest caz în 2021, în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor de frontieră. În perioada octombrie 2021 – martie 2023, oamenii legii au oprit aproape 30 de transporturi de migranți ilegali organizate de grupul infracțional organizat din care făceau parte cetățeni români și sârbi. 

 

Polițiștii de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT Caraș-Severin, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin și jandarmi din cadrul  Grupării de Jandarmi Mobile Glad Voievod Timișoara, au descins, astăzi, în 29 de locații din Caraș-Severin și Timiș la persoane bănuite de trafic de migranți. Peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT Caraș-Severin.

 

 

Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai mulți cetățeni români și sârbi au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România. În mod coordonat, aceștia au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi formate din 7-15 persoane, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin. Grupurile de migranți erau constituite pe teritoriul Serbiei, de către cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi, care în schimbul unor sume cuprinse între 500 și 1000 euro de persoană, îi racolau în special din centrele de refugiați din Serbia. Din Caraș-Severin, migranții erau transportați în Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest.

 

În toată această perioadă, oamenii legii au oprit 29 de transporturi ilegale organizate de acest grup, în care au fost identificaţi aproximativ 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available