Filtre de amploare pe șoselele din Caraș-Severin. Polițiștii de la Rutieră au dat aproape 400 de amenzi și au suspendat 21 de permise de conducere

 

Polițiștii de la Serviciul Rutier au desfășurat, în weekend, acțiuni de amploare pe drumurile publice din Caraș-Severin pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele rutiere. Aproape jumătate dintre amenzile acordate au fost pentru depășirea vitezei legale.

 

385 de sancțiuni contravenționale, dintre care 182 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, au dat polițiștii cărășeni în cadrul acțiunilor de control desfășurate în perioada 30 iulie-1 august, cu scopul prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

„În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice. Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 385 de sancțiuni contravenționale, dintre care 182 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Pentru aceeași abatere, șase conducători auto care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă au fost sancționați și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, Alina Boeru.

 

De asemenea, au fost date amenzi și pentru depășiri neregulamentare, pentru conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice și pentru nepurtarea centurii de siguranță. „Șase șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea și doi conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0,40 mg/l alcool pur, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alți 33 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță”, precizează Alina Boeru. Potrivit acesteia, în total, pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării 21 de permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

 

 

Pentru deplasarea în condiții de siguranță pe drumurile publice, polițiștii transmit un set de recomandări:

 

– Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!

– Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!

– Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

– Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!

– Folosiţi centura de siguranţă, vă poate salva viaţa în caz de accident!

– Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

 

 

Sursă foto: IPJ CS

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite