Flagrant delict: 14 cazuri în 7 zile, pe drumurile din Caraș-Severin!

 

În cadrul acțiunii ROADPOL desfășurate în perioada 17-23 iunie 2024, poliţiştii rutieri din Caraș-Severin au testat aproape 1.500 de conducători auto cu aparatele etilotest, etilometru și drugtest. 14 rezultate ale testărilor au fost pozitive.

 

Dintre cei 14 conducători auto depistați pozitiv în cele șapte zile, patru sunt bănuiți că s-ar fi aflat sub influența substanțelor psihoactive și 10 sub influența băuturilor alcoolice. Șapte dintre aceștia aveau valori ale alcoolemiei de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate aceste cazuri fiind întocmite dosare penale, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

 

Aceștia prezintă și două exemple, cazuri surprinse de polițiști în aceeași zi, în orașul Oțelu Roșu și în comuna Coronini.

 

Astfel, sâmbătă, 22 iunie, la ora 20.15, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu oprit un autoturism care circula pe strada Horia din localitate. Urmarea: „polițiștii au constatat că bărbatul aflat la volan, în vârstă de 28 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilometru acesta avea o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis”, detaliază Alina Boeru, purtător de cuvânt al IPJ

 

În aceeași zi, la ora 16.40, polițiști de la Poliția Orașului Moldova Nouă au oprit pentru control, pe DN 57, în localitatea Coronini, un autoturism condus de un tânăr de 22 de ani, din Pojejena, care, spun polițiștii, „prezenta o stare de agitație, iar la testarea cu aparatul din dotare, au rezultat suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive”. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available