Flavius Stoican a semnat cu CSM Reșița

 

Noul antrenor principal al echipei de ligă secundă este Flavius Stoican, care a semnat în această după-amiază contractul cu președintele CSM Reșița, Cristian Bobar, iar la această oră este prezentat jucătorilor.

 

La cinci zile de la demisia antrenorului Călin Cheregi, conducerea CSM Reșița s-a decis asupra celui care îl va înlocui pe tehnicianul care a reușit promovarea în Liga 2. „Am semnat acum cu Flavius Stoican un contract pe un an, cu posibilitatea de prelungire dacă vom avea dreptul de a promova în Superligă. Obiectivul pentru acest an este menținerea în Liga 2. Este un antrenor cu experiență mare, după cum se știe ultima dată a făcut o treabă foarte bună la FC Botoșani – a preluat echipa într-o situație dificilă și a menținut-o în Superligă. La toate echipele unde a antrenat a încercat să joace fotbal, acum depinde și de calitatea jucătorilor”, ne-a declarat Cristi Bobar.

 

Președintele CSM Reșița a amintit și de perioada când Flavius Stoican, la începuturile carierei sale în antrenorat, s-a aflat pe banca tehnică a rosso-nerilor, în 2010-2011, când formația din Valea Domanului era în Liga 3: „În urmă cu 12 ani, Reșița a fost a doua lui echipă în antrenorat. Ne aflam în liga a treia și Reșița era compusă mai mult din jucători de aici din zonă. Cu un buget destul de mic, în perioada aceea aveam ca obiectiv menținerea în Liga 3”. Bobar a plecat apoi director sportiv la Dinamo București, iar în scurt timp avea să fie urmat la clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare de tânărul antrenor Flavius Stoican.

 

 

Fost jucător la Universitatea Craiova, Dinamo, Shakhtar Donetsk, Metalist Harkov, Flavius Stoican a antrenat pe Minerul Valea Copcii, CSM Școlar Reșița, Dinamo II, Chindia Târgoviște, CS Mioveni, FC Dinamo, FC Voluntari, Zimbru Chișinău, Pandurii Târgu Jiu, Poli Iași, Petrolul Ploiești, Viitorul Târgu Jiu, FC U Craiova, iarăși FC Dinamo, CS Mioveni și FC Botoșani. A preluat ultima echipă când mai erau 20 de etape din Superligă, perioadă în care a înregistrat 7 victorii, 6 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri, reușind astfel să salveze Botoșaniul de la retrogradare. Acum preia conducerea tehnică a echipei reșițene, care a obținut 3 puncte în primele trei etape.

 

Sursă foto: Sport Studio

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite