Focar de COVID-19 la încă o unitate de învățământ din Reșița. Dar și la Spitalul Județean de Urgență

După ce la sfârșitul săptămânii trecute Direcția de Sănătate Publică declara deschis un focar de COVID-19 la Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița, astăzi a instituit o măsură similară la o altă unitate de învățământ tot din municipiul reședință de județ. Este vorba despre Liceul de Arte „Sabin Păuța”.

Focarul de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” a fost instituit după ce trei profesori care predau în unitatea de învățământ au fost confirmați cu infecție cu coronavirus. Direcția de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică, a dispus izolarea persoanelor confirmate și monitorizarea contacților.

Un nou focar de COVID-19 a fost declarat, tot astăzi, și la Secția Urologie a Spitalului Județean de Urgență Reșița. În acest caz, au fost confirmați cu infecție cu coronavirus un medic, un asistent medical și un angajat din rândul personalului auxiliar.

În total, în Caraș-Severin sunt active, în momentul de față, 12 focare de COVID-19, cu un număr total de 38 de cazuri confirmate. Opt focare sunt de tip familial, două focare sunt la unități de învățământ (Școala Gimnazială „Mihai Peia” și Liceul de Arte „Sabin Păuța”), unul este la Spitalul Județean de Urgență și un altul la secția de volei a Clubului Sportiv Oțelu Roșu.

Numărul internaților în spital și incidența COVID în județ, în continuă scădere

Numărul total al cazurilor de COVID-19 în Caraș-Severin este, în prezent, de 354. În spitale sunt internați 75 de pacienți cu COVID-19, dintre care 12 sunt la Terapie Intensivă, iar 279 de persoane confirmate pozitiv se află în izolare instituționalizată sau la domiciliu.

Incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 este la nivelul județului de 0,9 la 1.000 de locuitori, iar în municipiul Reșița, de 1,57 la mie. În momentul de față, doar în două comune mai este depășit pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, Glimboca (5,23) și Sasca Montană (3,95), iar o incidență de peste 1,5 la mie se mai înregistrează doar în Reșița și în șapte comune: Turnu Ruieni (2,52), Goruia (2,51), Cărbunari (2,24), Văliug (2,23), Berzovia (2,02), Doclin (1,52) și Ezeriș (1,51).

În ultimele 24 de ore, DSP Caraș-Severin a raportat 38 de cazuri noi de COVID-19 și un deces, „o femeie de 84 de ani din Cărbunari, cu astm bronșic, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică și insuficiență circulatorie vertebrobazilară, care a decedat la domiciliu”.

În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost confirmate 8.076 de cazuri de COVID-19 dintr-un total de 14.318 persoane testate. 433 dintre pacienții diagnosticați cu COVID-19 au decedat.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite