Focare active de COVID-19 în Caraș-Severin! Localități în care masca a devenit obligatorie (și) în spațiile publice deschise!

Direcția de Sănătate Publică a declarat două localități din Caraș-Severin focare active de COVID-19 comunitare, după ce aici au fost confirmate mai mult de 3 cazuri de îmbolnăvire la 1.000 de locuitori. Pentru aceste zone, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a impus o serie de restricții.

Iaz și Eftimie Murgu sunt primele localități din Caraș-Severin în care, începând de astăzi, 1 august, purtarea măștii a devenit obligatorie și în spațiile publice deschise. Măsura a fost instituită ca urmare a numărului mare de cazuri COVID-19 confirmate, raportat la numărul locuitorilor. Potrivit ultimelor date furnizate de autorități, valabile la nivelul datei de 29 iulie, la Iaz (sat aparținător de comuna Obreja) erau 10 cazuri active, iar la Eftimie Murgu, 6.

Pe lângă purtarea obligatorie a măștii și în spațiile publice deschise, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a mai decis, în aceste localități, „interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice, în spațiile dispuse în exteriorul clădirilor, în intervalul orar 23-6”. De asemenea, CJSU a dispus echipajelor de ordine publică din structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne intensificarea acțiunilor de patrulare în cele două localități, iar autorităților publice locale, luarea de măsuri pentru curățenia și dezinfecția instituțiilor și a spațiilor publice. Totodată, autoritățile locale au obligația să informeze populația cu privire la măsurile de prevenire necesare pentru împiedicarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Este vorba, printre altele, despre măsuri de igienă personală, limitarea deplasărilor în afara localităților și declararea eventualelor contacte cu persoane infectate.

În ultimele 24 de ore, în Caraș-Severin au fost raportate încă 19 cazuri noi de COVID-19, o persoană confirmată pozitiv, bărbat în vârstă de 89 de ani din Anina, a decedat și 4 au fost declarate vindecate. „Ca să nu mai fie discuţii inutile: Au fost confirmate de către DSP Caraş-Severin 3 (trei) persoane infectate în Brădet, dintre care bătrânul de 89 ani a decedat noapte trecută. DSP Caraş-Severin, împreună cu Poliţia Anina, au luat măsurile legale ce se impun pentru izolarea membrilor celor două familii de unde provin persoanele bolnave. Atunci când vom primi alte informaţii oficiale, vom informa cetăţenii oraşului”, a transmis Primăria Anina pe pagina de Facebook a instituției.

Potrivit datelor oficiale furnizate de DSP Caraș-Severin, în momentul de față în județ sunt 146 de cazuri active: 59 de persoane sunt internate la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 70 la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș și 17 sunt în izolare la domiciliu (9 în Reșița și 8 în Caransebeș). În total, de la începutul pandemiei, în Caraș-Severin au fost testate 2.765 de persoane, dintre care 287 au fost confirmate pozitiv.

La nivel național, bilanțul a ajuns la 52.111 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, după ce numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.225 de cazuri noi. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 638 de persoane, dintre care 2 și în Caraș-Severin, au fost reconfirmate pozitiv. În același interval, au fost înregistrate și 36 de decese, numărul total al persoanelor diagnosticate cu infecție cu COVID-19 care au decedat ajungănd astăzi la 2.379.

În momentul de față, în spitalele din țară sunt internate 7.445 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 401 sunt la Terapie Intensivă. De asemenea, 4.742 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 4.284, în izolare instituționalizată.

Sursă foto: europafm.ro

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available