Fonduri aprobate pentru achiziția de aparatură medicală necesară spitalelor din Reșița și Caransebeș

Ministerul Sănătății a aprobat alocarea a 3,4 milioane de lei spitalelor din Reșița și Caransebeș, pentru aparatură și echipamente medicale.

Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș i s-a aprobat alocarea de către minister, prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a județului, a sumei de 2.413.000 lei, pentru finanțarea achiziției de aparatură medicală și de echipamente de urgență în sănătate. Unitatea din Caransebeș urmează să folosească aceste fonduri „la decontarea achiziționării de aparatură printre care cea de tip EKG fix și mobil, aparatură video de laringologie, monitoare pentru funcții vitale destinate adulților și copiilor, aparat de ventilație, pat de terapie intensivă, autoclav, steamer”, detaliază reprezentanții DSP Caraș-Severin.

La rândul său, Spitalul Județean de Urgență Reșița va beneficia de suma de 972.000 lei. Aceasta este destinată decontării achiziției de aparatură și echipamente medicale, potrivit DSP, precum „steamer vertical pentru imunohistochimie, aparat ventilație, autoclav vertical, etuvă sterilizare cu aer uscat, monitor funcții vitale, instalație centrală de sterilizare”.

Fondurile vor intra în conturile celor două spitale în momentul în care aparatura este achiziționată și instalată, iar personalul aferent, instruit, se precizează într-un comunicat de presă al Compartipentului de comunicare și relații publice din cadrul DSP Caraș-Severin. În ambele cazuri, este vorba despre credite bugetare alocate din cadrul fondurilor din bugetul de stat pe anul 2020 la titlul „Transferuri de capital”, arată reprezentanții DSP. „Aceste fonduri alocate de Ministerul Sănătății prin intermediul Direcției de Sănătate Publică a județului vor putea fi folosite până la sfârșitul acestui an. Departamentele economice ale spitalelor din Reșița și Caransebeș se află acum în curs de derulare a procedurilor de achiziție a aparaturii”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite