Peste 1.000.000 de lei de la Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații. Principale beneficiare: două comune cărășene

Guvernul României a aprobat, în ședința de ieri, alocarea sumei de aproximativ 4,8 milioane de lei din Fondul de intervenție la dispoziţia Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru localități din cinci județe afectate de calamităţi naturale, printre care și Caraș-Severin.

1.074.000 de lei este suma care a fost repartizată județului Caraș-Severin în vederea refacerii infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor și malurilor de apărare, a drumurilor județene și comunale, a podurilor, podețelor, digurilor și punților pietonale care au fost avariate în urma inundațiilor și alunecărilor de teren.

Mai mult de jumătate din această sumă, mai exact 600.000 de lei, a fost alocată comunei Teregova (foto) pentru refacerea drumului vicinal Poieni care a fost distrus pe o lungime de 10 kilometri. Pentru refacerea unui tronson de 2 kilometri din Drumul Judeţean 572, în intravilanul localității Forotic, a fost repartizată suma de 320.000 de lei. Tot în comuna Forotic au fost avariate și porțiuni dintr-un drum comunal și din două drumuri sătești (în Comorâște și Surducu Mare), pe o lungime totală de peste 3 kilometri, pentru refacerea cărora Guvernul a aprobat repartizarea sumei de 141.000 de lei. De asemenea, pentru refacerea unui podeţ din beton distrus în satul Zorile (comuna Copăcele) a fost aprobată suma de 13.000 de lei. Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autoritățile locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” şi de către Instituţia Prefectului.

Celelalte județe care au beneficiat de alocări din Fondul de intervenție la dispoziţia Guvernului pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale sunt: Alba (1.574.000 lei), Hunedoara (219.000 lei), Mureș (1.376.000 lei) și Timiș (551.00 lei).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite