Cursuri „pe roșu” la încă patru unități de învățământ. Dar și revenire „pe verde” la alte șase

270 de unități de învățământ din Caraș-Severin funcționează în scenariul verde, 124, în cel galben și 11, în scenariul roșu. De asemenea, la 27 de clase sunt suspendate cursurile față în față, orele desfășurându-se exclusiv online.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin (CJSU) s-a întrunit, din nou, în ședință extraordinară pentru a aproba scenariile după care se vor desfășura cursurile școlare în următoarele 14 zile. În urma analizei situației epidemiologice prezentate de către Direcția de Sănătate Publică și de către Inspectoratul Școlar Județean, membrii CJSU au aprobat suspendarea cursurilor și trecerea la sistemul exclusiv online la o unitate de învățământ, dar și punctual, la două clase de școală generală și la o grupă de preșcolari. Este vorba despre: Școala Gimnazială „Petre Sava Băleanu” din Văliug, care a trecut la scenariul roșu ca urmare a faptului că un cadru didactic care a predat la mai multe clase a fost confirmat pozitiv cu infecție cu coronavirus; clasa a III-a A de la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița; clasa a II-a A de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Reșița și grupa mixtă de la Grădinița cu Program Normal din Sacu. În toate aceste cazuri s-a luat măsura suspendării cursurilor față în față din cauza infectării cu SARS-CoV-2 a unor cadre didactice.

În cadrul aceleiași ședințe a fost aprobată și trecerea la scenariul galben a tuturor structurilor arondate Școlii Gimnaziale din Sacu, din cauza incidenței crescute a cazurilor confirmate de COVID-19 în comună. Măsura se aplică școlii gimnaziale și grădiniței din Sacu, precum și școlilor primare și grădinițelor din Sălbăgelu Nou și Tincova.

CITEȘTE ȘI: Cursuri pe scenariul galben sau roșu în toate școlile din Reșița! 84 de cazuri active de COVID-19 în unitățile de învățământ din Caraș-Severin

O veste bună este că pentru 6 unități de învățământ s-a aprobat revenirea la scenariul verde, cu prezența tuturor elevilor în sălile de clasă. Este vorba despre Liceul „Hercules” din Băile Herculane, Seminarul Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș, Școala Gimnazială din Poiana, Școala Gimnazială Vârciorova, Școala Primară Bolvașnița și Grădinița cu Program Normal Vârciorova.

„Propunerile privind scenariile după care funcționează unitățile de învățământ sunt fundamentate pe informarea Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin cu privire la situația epidemiologică existentă la nivelul fiecărei localităţi, precum şi pe baza propunerilor de funcționare aprobate prin hotărâri ale Consiliilor de Administrație ale unităților de învățământ respective”, precizează reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Caraș-Severin.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite