Forța Dreptei Caraș-Severin, lansare oficială la Reșița. „Este o chestiune de igienă în politică să pui umărul atunci când vezi că țara se duce într-o direcție greșită”

 

La Reșița a avut loc astăzi, 3 iulie, lansarea oficială a Organizației Caraș-Severin Forța Dreptei – singurul partid cu adevărat de dreapta de pe scena politică românească.

 

Evenimentul din capitala Banatului Montan, organizat chiar în perioada sărbătoririi Zilelor Reșiței, s-a bucurat de prezența președintelui Forța Dreptei, fostul lider PNL Ludovic Orban, a liderului Grupului parlamentar al Forța Dreptei din Camera Deputaților și președinte al filialei din Ialomița a partidului, Violeta Alexandru, a președinților de organizații din Timiș – Claudiu Chira, București – Antonel Tănase, Sector 6 – Ionel Pușcaș și a președintelui Organizației de Tineret – Cristi Opriș.

 

Unica alternativă reală la PSD poate îngenunchea coaliția-balaur

 

Amfitrioni ai evenimentului ce a avut loc în sala de conferințe a Hotelului Rogge au fost președintele interimar al Organizației Caraș-Severin Forța Dreptei, Hadrian Popescu, și secretarul general al filialei, Iulian Georgevici. Cei doi au vorbit asistenței despre adevăratul liberalism – care este „o stare de spirit, o ai sau nu o ai”, a zis Georgevici –, dar și despre faptul că Forța Dreptei este singura alternativă reală la PSD. Și au subliniat că adversarul noii formațiuni politice este „monstruoasa coaliție”, devenită, ca să-l cităm pe Popescu, „caraghioasa coaliție, după ultimele prestații ale lui DănCiucă și compania”. O coaliție-balaur „cu multe capete, vreo 100, căci eu cam atâția baroni locali am numărat la ei. Asta nu înseamnă că nu avem nicio șansă. Depinde doar de noi, de modul cum ne organizăm, de modul cum ne facem din cetățeni un aliat, ca să ne putem lupta cu ei de la egal la egal”. Păstrând registrul alegoric, Popescu a mai spus că Forța Dreptei are rolul lui Făt-Frumos din poveste, care poate îngenunchea balaurul cu o singură lovitură, pentru că marea slăbiciune a celor 100 de capete este că au un singur gât. „Și lovitura va veni în 2024, atunci când președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, va merge la Cotroceni după alegerile prezidențiale. Moment din care noi, partidul Forța Dreptei, va trebui să ne descurcăm pe propriile picioare”, a încheiat Hadrian Popescu, așa explicându-se de ce nu fusese prezentat Orban odată cu ceilalți participanți marcanți la eveniment. Omisiune care în primă instanță păruse o gafă, dar care s-a dovedit a fi o mișcare premeditată, cu bătaie lungă.

 

 

În ceea ce privește filiala județeană a partidului, deși comitetul de inițiativă cărășean a fost învestit la jumătatea lunii trecute, acesta a pus deja bazele a 20 de organizații în tot atâtea localități cărășene, ceea ce înseamnă că până în octombrie 2022 are toate șansele să-și atingă prima țintă, de a avea organizații în majoritatea localităților județului. Despre obiectivele pe plan local au vorbit și alți reprezentanți ai Comitetului județean de coordonare: Angela Turcin – coordonator pe zona Moldova Nouă și Paul Leghezeu – de la organizația de tineret.

 

„Iată că există oameni care vor să meargă pe drumul corect”

 

Fostul ministru din Guvernul Orban, Violeta Alexandru, a transmis membrilor fondatori ai filialei județene Forța Dreptei că, „încă de la primele discuții cu cei de aici, de la Reșița, când se contura grupul de inițiativă din Caraș-Severin, iar acum cu vârf și îndesat, mi-a făcut o foarte bună impresie modul vostru de a fi, seriozitatea cu care vă atingeți obiectivele, modestia față de scopul vostru greu de a construi politic și de a face lucrurile corect. Mi-a făcut o mare plăcere și să știți că suntem compatibili și am mare încredere că veți construi echipa care să se așeze pe aceleași valori pentru care voi v-ați luptat”.

 

 

Într-o țară în care mulți avem tendința să ne așezăm comod pe unde sunt resurse sau unde viața este mai liniștită, „iată că sunt oameni, a constatat Alexandru, care se coagulează în jurul unei idei, oameni pentru care contează alte lucruri, oameni care vor să meargă pe drumul corect și care sunt capabili să facă acest sacrificiu conștienți că acest confort care le place unora este doar de moment. Și că în viață contează proiectele care sunt construite pe principii sănătoase și în care pui tu cărămidă peste cărămidă și ajungi la o construcție solidă. Este o chestiune de igienă în politică să pui umărul atunci când vezi că țara se duce într-o direcție greșită”.

 

Forța Dreptei – o necesitate pe scena politică

 

Cu un PNL în postură de slugă a PSD-ului la guvernare și în Parlament, fostul partid de dreapta executând din genunchi tot ce-i dictează social-democrații, liderul Forța Dreptei a realizat că în România nu mai există partid de dreapta. Și de aici, necesitatea apariției noii formațiuni politice. Ludovic Orban explică: „Să știți că nu mi s-a năzărit mie să mă apuc la 60 de ani să construiesc o forță politică nouă. Credeți-mă că am stat și m-am gândit foarte mult, nu sunt un om care reacționează instinctiv, din impulsul momentului. Decizia am luat-o pentru că astăzi în România nu există o dreaptă politică, în sensul tradițional al gândirii politice occidentale. Montesquieu spune că, odată cu apariția statului, societatea se împarte în două tipuri de cetățeni. Primii sunt cei care nu așteaptă din partea statului decât legi juste, care să fie aplicate egal la toți, și-n rest, statul să-l lase pe fiecare să-și rezolve cariera și să se descurce în viață. Ei sunt liberalii. A doua categorie, pe care i-a definit ca socialiști, sunt profitorii, cei care încearcă să folosească puterea publică instituită a statului ca să dobândească beneficii nelegitime, avantaje personale. Or, acum, singura forță politică de dreapta din România este Forța Dreptei”.

 

În acest sens, Ludovic Orban a argumentat și un alt aspect: este foarte greu, dacă nu chiar imposibil, să avem dezvoltare economică fără un partid de dreapta. „Alocarea resurselor publice se face acum pe lucruri care nu-ți generează plusvaloare, spune Orban. La noi există o așa percepție că statul dă. Statul nu prea are ce să dea. Noi plătim taxe și impozite, este obligația Guvernului și a autorităților locale să folosească banii respectivi pentru ceea ce ne este nouă de folos. Să facă infrastructură, să asigure finanțarea unui sistem de educație performant și a unui sistem de sănătate care să ne asigure condiții foarte bune, evident ordinea publică, apărarea națională. Noi nu plătim taxe și impozite ca să beneficieze un puturos de ajutor social”.

 

În mediul de afaceri „al nimănui” se intră cu tancul!

 

Liderul Forța Dreptei s-a referit și la atitudinea politicienilor și funcționărimii față de mediul de afaceri, care este dezastruoasă: „În primul rând, există afaceriști ai noștri și există afaceriști care sunt fiii ploii, fiii nimănui. Ăia care-s de-ai noștri, la cei ai PSD-ului mă refer, primesc tot și au un regim fiscal preferențial. Pe toți ceilalți să-i călcăm cu tancul – cu ANPC, cu Poliția comunitară, cu Inspecția fiscală, îi călcăm cu toate instituțiile de control de pe pământ. Dacă cineva vrea să-și facă o construcție, trebuie să-și tragă un glonte în picior ca să se pregătească sufletește de suferința provocată pentru a obține toate avizele, certificatul de urbanism și autorizația de construcție. Nu merge așa! O societate dinamică apare atunci când oamenilor cu inițiativă nu numai să nu li se dea la gioale, ci dimpotrivă, să găsească o mână de sprijin. Administrația trebuie să devină partenerul oricărui om care vrea să facă ceva bun pentru societate, nu să-i obstrucționeze pe cei care vor să construiască ceva”.

 

 

Ludovic Orban și Hadrian Popescu au răspuns la final tuturor întrebărilor formulate de jurnaliști în cadrul unei conferințe de presă, iar la plecare, referindu-se la filiala cărășeană a partidului Forța Dreptei, la fel ca Violeta Alexandru, Orban și-a exprimat încrederea totală în echipa Forța Dreptei din Caraș-Severin: „Mi-a făcut plăcere să mă aflu astăzi la Reșița, alături de colegii din Caraș-Severin, care au pus bazele filialei Forța Dreptei. Am toată încrederea în echipa aflată în coordonarea lui Hadrian Popescu și îi îndemn pe toți cei din Caraș-Severin interesați de o schimbare pozitivă în politică să se înscrie în organizația Forța Dreptei. Până acum avem aproape 7.000 de adeziuni la Forța Dreptei, ceea ce arată dorința multor oameni de a se alătura unui proiect politic autentic de dreapta, onest și preocupat de o reprezentare corectă a cetățenilor”.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available