Fotbaliştii rosso-neri au început pregătirea cu… testul COVID-19

Start prudent în Valea Domanului. Desfăşurată sub semnul pandemiei de COVID-19, prima întâlnire a rosso-nerilor reşiţeni sub comanda antrenorului Alex Pelici n-a semănat deloc cu reunirile din alţi ani.

Prioritate au avut măsurile preventive impuse în vremea coronavirusului: două cadre medicale au efectuat testele obligatorii celor prezenţi la startul pregătirii precompetiţionale.

21 de jucători au răspuns la primul apel al noului principal din Valea Domanului. Au lipsit motivat, din cauza anulării unor curse aeriene, Laurenţiu Buş şi „stranierii” Acka şi Matulevicius, absenţii urmând să se alăture lotului în perioada imediat următoare. Pe lângă atacantul lituanian, CSM-ul s-a întărit în această vară cu milocaşul Vlad Chera, care revine practic la clubul unde s-a format, şi fundaşul Caius Lungu, ambii jucători fiind aduşi de antrenorul Alexandru Pelici, care a lucrat cu ei şi la Ripensia.

„O reunire aparte, ne bucurăm că ne întâlnim, dar pe de altă parte avem şi puţine emoţii, pentru că nu ştim foarte multe despre viitorul sezon. Nu ştim când va începe campionatul, dar probabil startul se va da în jurul datei de 22 august. Am făcut şi un program de meciuri amicale, sper să nu fie probleme care să dea peste cap acest calendar. Este o reunire aparte şi pentru că avem şi un nou colectiv tehnic, este vorba despre Alex Pelici şi cei doi secunzi ai lui, Călin Mada şi Călin Cheregi. Cel de-al doilea va ocupa şi funcţia de coordonator al Centrului de copii şi juniori, va fi aşadar aşadar liantul dintre acest centru şi echipa mare. În ceea ce priveşte lotul, nu am pierdut foarte mulţi jucători, colectivul a rămas acelaşi în proporţie de 80%. A plecat Laurenţiu Rus, în jucător important, care a ales să rămână acasă, la Cluj; noi ştiam din iarnă că el vine doar ca să ne îndeplinim obiectivul, după care se va întoarce acasă. Apoi, ne-am mai despărţit de Călin Cristea şi Arsene Luboya, iar Alberto Cobrea nu este momentan la pregătire. Ne dorim ca în acest sezon să avem un obiectiv mai îndrăzneţ, să nu mai vorbim despre salvarea de la retrogradare, dar acest lucru îl vom discuta după ce finalizăm lotul, deoarece probabil vor mai veni şi vor mai pleca jucători. Nu vor mai fi însă multe transferuri, probabil doi, maximum trei fotbalişti. Ne dorim foarte mult să găsim în centrul nostru acel junior de 2002 cu care suntem obligaţi să jucăm; tocmai de aceea, între fotbaliştii prezenţi la reunirea de astăzi s-au aflat 6-7 tineri de la centrul de juniori. Acum se fac acele testări medicale prevăzute în protocol, apoi aşteptăm rezultatele şi începând de mâine sper să începem antrenamentele fără nicio problemă”, a declarat Cristian Bobar, şeful grupării din Valea Domanului.

Optimist şi dornic de performanţă s-a arătat şi antrenorul Alexandru Pelici. Noul principal al rosso-nerilor spune că se întoarce de fiecare dată cu plăcere la Reşiţa.

Am amintiri frumoase cu Valea Domanului, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, de aceea revin mereu la Reşiţa cu plăcere. Am venit cu gândul să facem treabă, cred că avem experienţa şi maturitatea necesare pentru a duce Reşiţa acolo unde ne-o dorim cu toţii. Că o vom face într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă, asta rămâne de văzut, dar e clar că vom da totul pentru a îndeplini acest obiectiv. În paralel cu obiectivele de performanţă ale echipei, avem şi obiectivul de a promova noi jucători, pentru că ştim că Banatul de Munte a dat fotbalişti de talie naţională şi internaţională, şi ne dorim ca acest lucru să se repete. Îmi doresc o colaborare foarte bună cu colegii de la Centrul de copii şi juniori; avem un lot bun şi ne dorim ca pe lângă fotbaliştii cu experienţă să găsim, de ce nu?, chiar în propria ogradă, jucători tineri care să poată creşte, pentru că ştim cu toţii care sunt cerinţele acum, ne trebuie un jucător de 2000 şi unul de 2002 în teren. Aşa cum ştiţi, reşiţeanul Chera s-a întors aici, şi vrem să aducem lângă noi cât mai mulţi jucători de aici, pentru că ştim ce înseamnă pentru reşiţeni şi pentru cărăşeni mândria de bănăţean”, a spus antrenorul Alexandru Pelici.

Lotul rosso-nerilor a efectuat astăzi doar testările COVID-19, urmând ca de mâine să se înceapă antrenamentele pe grupe, aşa cum cere protocolul stabilit pentru pregătire în cazul jocurilor de echipă. În următorele două săptămâni, reşiţenii vor rămâne în cantonament pe plan local, cu două antrenamente zilnice.

În ceea ce priveşte jocurile amicale, s-a stabilit următorul program orientativ, care ar putea suferi modificări:
15.07.2020: Voinţa Lupac – CSM Reşiţa (se va juca la Lupac)
16.07.2020: CSM Reşiţa – Şoimii Lipova (Reşiţa)
22.07.2020: U Craiova 1948 – CSM Reşiţa (Drobeta Turnu-Severin)
25.07.2020: CSM Reşiţa – CS Ghiroda şi Giarmata Vii (Reşiţa sau Ghiroda)
29.07.2020: CSM Reşiţa – Universitatea Cluj (Hunedoara)
31.07.2020: CS Hunedoara – CSM Reşiţa (Hunedoara)
08.08.2020: Ripensia Timişoara – CSM Reşiţa (Timişoara sau Reşiţa)
12.08.2020: ASU Poli Timişoara – CSM Reşiţa (Timişoara)
15.08.2020: CSM Reşiţa – CSC Dumbrăviţa (Reşiţa).

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available