GAL Reșița obține încă o finanțare europeană: 5,6 milioane de euro pentru Strategia de Dezvoltare Locală 2024-2029!

 

După ce a atras finanțări de 7 milioane de euro pentru dezvoltarea zonelor urbane marginalizate ale municipiului, Grupul de Acțiune Local Reșița reușește să obțină încă 5,6 milioane de euro din fonduri europene, de astă dată pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală 2024-2029.

 

Ieri au fost anunțate cele 40 de strategii locale de dezvoltare care vor beneficia de finanțare europeană dintr-un buget total de 200.863.159 de euro. Printre câștigători se regăsește și Grupul de Acțiune Local Reșița, care va primi o finanțare de 5.600.000 de euro.

 

„După un efort comun, derulat sub presiunea timpului și a altor factori tehnici care nu ne avantajau, stabiliți prin ghidul de finanțare, GAL Reșița a reputat un nou succes. În urma rezultatului final al procesului de evaluare și selecție a Strategiilor de Dezvoltare Locală, etapa II-a a mecanismului de dezvoltare locală plasata sub responsabilitatea comunității, ce face parte din Programul de incluziune și demnitate socială 2021-2027, strategia depusă de Grupul de Acțiune Local Reșița, cu titlul «Sprijin pregătitor pentru elaborare SDL 2024-2029», a fost selectată printre cele 40 strategii admise spre finanțare.

Datorită acestui succes, GAL Reșița va continua să fie un factor activ în dezvoltarea municipiului, reușind să atragă în aces sens o nouă finanțare de 5.600.000 euro, care se alătură celor 7.000.000, în etapa I, deja investiții în zonele urbane marginalizate din Reșița.”, declară Cristina Truță, managerul GAL Reșița.

 

Cu această ocazie, GAL Reșița transmite mulțumiri tuturor actorilor care au participat la elaborarea unei noi strategii câștigătoare.

 

CITEȘTE ȘI: Chestionar online. Reșițenii sunt invitați să spună care sunt prioritățile lor de dezvoltare urbană a municipiului

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available